Girne Üniversitesi mezunlarının önümüzdeki yıllarda hem KKTC’nin hem de Türkiye’nin havacılık sektörüne çok büyük katkılarda bulunacağı bildirildi.
Türkiye sivil havacılığında büyük eleman açığı var…
Girne Üniversitesi,Kıbrıs (University of Kyrenia, Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Meclisi verilerine göre önümüzdeki 7 yılda sadece Türkiye sivil havacılık sektöründe en az 6 bin pilot ve kabin memuru ihtiyacı doğacak. Türkiye’de pilot yetiştirme konusunda lisansı olan üç üniversite ve on uçuş okulunun bu süre içinde mezun edebileceği pilot sayısı ise sadece 1760. Türkiye’deki okullarda pilot eğitim ücretleri yıllık 30 bin TL ile 60 bin Euro arasında değişiyor, bu rakamlara 27 bin Euro uçuş eğitim ücretleri de ekleniyor. 6 bin pilot ve kabin memuru ihtiyacının yanı sıra, bu rakamın iki katı kadar da nitelikli işletme ve lojistik eleman ihtiyacı da söz konusu.
Girne Üniversitesi sivil havacılığın pilotaj, lojistik, işletme ve mühendislik ihtiyaçlarına cevap verecek kapasiteye sahip…
Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, havacılık sektöründeki bu büyük açığı dikkate alan ve hem bölgesel hem de küresel sektörel ihtiyaç analizi yapan Girne Üniversitesi, bir yıl gibi kısa bir sürede oluşturduğu teknik ve teknolojik altyapısıyla özellikle Türkiye havacılık sektöründeki nitelikli eleman açığını kapatmada büyük rol üstlenecek. Girne Üniversitesi’nin havacılık bilimleri fakültesine bağlı olan Pilotaj, İşletme, Lojistik ve Uçak Mühendisliği bölümleri hem bölgesel hem de küresel ihtiyaca cevap verecek potansiyele sahip. Kıbrıs’ın ve Doğu Akdeniz coğrafyasının sadece havacılık ve denizcilik üzerine uzmanlaşmış ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi 4000 öğrenci kapasitesine sahip olmasına rağmen her bir öğrencisine mümkün olan en üstün eğitim ve hizmeti vermek için kontenjan kapasitesini 1200 öğrenci ile sınırlandırmış durumda.
Girne Üniversitesi mezunlarına istihdam ve istihdam sonrası eğitim ücretlerini ödeme garantisi…
Bunun yanında, havacılık sektörüne hizmet veren diğer kurum ve kuruluşlardan farklı olarak, özellikle havacılık eğitimi konusunda Girne Üniversitesi’ni tercih edecek olan öğrenciler eğitimleri boyunca öğrenim ücreti ödemeyecekler ve mezuniyet sonrasında istihdam garantisine de sahip olacaklar. Girne Üniversitesi’nden mezun olan öğrenciler öğrenim ücretlerini istihdam edildikten sonra, 48-60 aylık bir süre içinde ödeyecekler. Bu eşsiz fırsatın sadece Girne Üniversitesi tarafından sağlandığı da açıklamada ayrıca belirtildi.
Girne Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre kayıtlar 5 Eylül 2014 tarihine kadar devam edecek.