Girne Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, yazlık üniformadan kışlık üniformaya geçiş nedeniyle Kuru Fasulye – Pilav günü düzenlenmiştir. Öğrencilerle birlikte bir kısım mezunlarımız ile birlikte misafirlerin de ilgi gösterdiği bu etkinliğe; Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Sn. Cemre S. GÜNSEL HASKASAP, Rektör Sn. Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU, Rektör Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Gökmen DAĞLI, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Sn. Gülden Aydar ÜNLÜ, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Hürmüs REFİKER, Dekanlar, öğretim elemanları katılmışlardır.
[center][/center]
Gelenekselleştirilmesi amaçlanan bu etkinlik, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALTUNÇ’un konuşması ile başlamıştır. Konuşmasında ilklerin üniversitesi olarak bilinen Yakın Doğu Üniversitesi yanında, kardeş Girne Üniversitesi’nin de ilk’leri yaratmanın geleneğini sürdürmekte olduğunu, birçok ülkeden oluşan uluslararası öğrencilerin de gelenek ve görenekleri nin de harmanlanarak bir kültür mozaiğinin oluşumunu gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. ALTUNÇ, okyanuslarda şanla şerefle bayrak dalgalandıran mezunları ile de geleneksel buluşma hedeflediklerini belirtmiştir.
Dekan Yardımcısı Uzakyol Kaptanı Hilmi ŞAHLI da yaptığı konuşmada, Türk denizciliğinin örf ve adetlerini gerek ulusal gerekse uluslararası öğrencilere aktarmak dileklerinde olduklarını, bu nedenle genellikle Pazar günleri Türk gemilerinde pişirilen kuru fasulye, pilav gününü gelenekselleştirmek istediklerini söylemiştir.
Öğrencilerin; gemici bağları, sayısal tahminler gibi yarışlarından sonra dereceye girenlere ödülleri Kurucu Rektör ve diğer yetkililer tarafından verilmiştir. Geleneksel Kuru Fasulye ile Pilav‘ın tüm katılımcılar tarafından yenilmesi sonrasında oluşan tek dilek; ilklerin ve geleneklerin devamı olmuştur.