Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2017, 09:16

Girne Üniversitesi’nde 8. Dönem Mezuniyet Sevinci

Girne Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2016-17 Akademik Yılı Güz Dönemi 8. Dönem Mezuniyet Töreni 18 Ocak 2017 Çarşamba günü Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Hastanesi Amfisi’nde gerçekleştirildi. Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Denizcilik Fakültesi Denizcilik Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte) Bölümü öğrencisi Oytun İKİBİROĞLU, “alanlarında uzman akademisyenlerimizden aldığımız eğitim ve tamamı uzakyol kaptanı ve baş mühendis hocalarımızdan öğrendiğimiz deniz örf ve adetlerinden dolayı, bütün hocalarımıza ben ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Girne Üniversitesi’nin 8. Dönem, Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin 33. Dönem mezunları olarak, bizden önce mezun olmuş, abilerimiz ve ablalarımızdan bayrağı devralacağız. Bu büyük sorumlulukla beraber, halen okumakta olan kardeşlerimize, denizcilik sektöründe en iyi şekilde referans olacağımıza inancımız tamdır. Denizci olmak zordur. Denizci evinden, sevdiklerinden, aylarca uzakta olandır. Denizcinin gemi personeli ailesi, gemi evi olur. Deniz insana disiplini, zorluklar karşısında dik durmasını öğretir. Bu yüzden herkes denizci olamaz” diyerek tüm mezunlara başarılar diledi.

Girne Üniversitesi’nde 8. Dönem Mezuniyet Sevinci

İKİBİROĞLU’nun ardından konuşan Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALTUNÇ ve Rektör Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU da tüm mezunlara öncelikle Girne Üniversitesi gibi sunulan eğitimde kalite standartlarının öncüsü olan bir kurumdan diploma alıyor olmanın gururunu yaşayan mezunlara kariyerlerinde başarılar diledi ve mezunların bu zor meslekte hem kendi isimlerini hem de kurumun ismini çok saygın yerlere taşıyacaklarına olan inancını belirtti”. Mezuniyet Töreni, Rektör Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALTUNÇ ve Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel KARAFİSTAN’ın diploma takdimi ve mezuniyet kokteyli ile sona erdi.

Haberin Videosu