Girne Üniversitesi’nde 8-9 Mayıs Tarihlerinde Kan Bağışı Kampanyası
Eklenme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 07:20

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ile KKTC Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Kan Bağışı projesi kapsamında Girne Üniversitesi kampüsünde kan bağışı etkinliği düzenlendi.

“Kan Ver Hayat Kurtar“ sloganı ile yapılan etkinlik için Gazi Mağusa Devlet Hastanesi’ne ait, içinde sağlık personelinin de hazır bulunduğu kan bağışı aracı gün boyunca bağışta bulunmak isteyen kişileri ağırladı. Sürekli artan kan ihtiyacının karşılanması için gerçekleştirilen kampanyaya Girne Üniversitesi öğrencilerinin ve personelinin yanı sıra Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi personeli de yoğun ilgi gösterdi.

Kan bağışının faydaları:

• Kemik iliğinin yağlanmasını önler, kan yapımını canlı tutar.
  • Verilen kanın yerine, vücuttan anında genç hücreler dolaşıma katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur.
  • Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
  • Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
  • Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
  • Kan bağışçısı her kan verdiğinde AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz taramasından da geçmiş olur.
  • Bağışçı aynı zamanda kan grubu taramasından yararlanır.

Kan bağışı kampanyası Girne Üniversitesi kampüsünde 9 Mayıs Çarşamba günü de devam edecektir.