Girne Üniversitesinde 2021-2022 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Coşkusu
Eklenme Tarihi: 29 Haziran 2022, 15:23
Son Güncelleme Tarihi:30 Haziran 2022, 16:39

Girne Üniversitesinden 2021-2022 Bahar Döneminde mezun olmaya hak kazanan 250 öğrenci için 28 Haziran 2022 günü saat 19:00’da kampüste bir tören düzenlendi.

Törene Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı ve Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, Girne Milletvekili Fikri Toros, Girne Milletvekili Hasan Küçük, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Doç. Dr. Cemre S. Günsel Haskasap, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Başhekimler, Enstitü Müdürleri, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, öğretim üyeleri, mezunlar, veliler ve çok sayıda misafir katıldı.

Ailelerinin ve diğer konukların coşkulu alkışları ile tören alanına giren öğrencilerin heyecan ve gururla yerlerini almasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin açılış konuşmaları Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı tarafından yapıldı.

Daha sonra söz alan Mimarlık Fakültesi’nden Abdullah Yıldız tüm mezunlar adına, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden Ebrima Sillah uluslararası öğrenciler adına ve Hukuk Fakültesi’nden Mehmet Haydaroğlu da Türk dilini kullanan öğrenciler adına katılımcılara seslendi.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu mezunlarına diplomalarının takdim edildiği etkinlikte, KKTC’de bir ilk olan 60 + Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine de belgeleri verildi.

Törende ayrıca, fakülte ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere diploma ve madalyaları verilirken Denizcilik Fakültesi ve Tıp Fakültesi mezunları kütüğe brövelerini çaktı ve Tıp ve sağlık branşlarından mezun olan öğrenciler meslek yeminlerini etti.

Duygusal anlara da sahne olan etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından mezuniyet pastasının kesilmesi ve düzenlenen kokteyl ile son buldu.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu : “ Girne Üniversitesi bilimsel yayınlara verdiği önemi bir yıl içerisinde yaptığı 110 bilimsel yayınla göstermiştir ”
Törende açılış konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ülkemizde geçen hafta yaşanan ve çok büyük bir alanı etkileyen orman yangının içimizi de yaktığını ifade ederek tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Girne Üniversitesi’nin 2021-2022 Bahar döneminde toplam 33 programdan mezun verdiğini ve Tıp, Diş, Psikoloji, Beslenme ve Diyetetik, Bilgisayar Programcılığı ve Çevre Koruma bölümlerinin de bu anlamda bir ilki yaşadığını vurguladı.

Prof. Dr. Salihoğlu, üniversite eğitiminin esasının bilimsel araştırmalara dayalı bilgi birikimine bağlı olduğunu ve bunların doğru ve gerektiği şekilde aktarılmasının da üniversitelerin temel görevi olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, bunun bilinciyle hareket eden Girne Üniversitesi’nin de geçmiş yılarda olduğu gibi bilimsel araştırmalara büyük önem vererek bu yıl saygın ve hakemli dergilerde 110’un üzerinde yayın yaptığını vurguladı.

Bilimsel araştırmaların öğretim görevlilerinin kendisini geliştirmesi için de çok önemli olduğunu ve Girne Üniversitesi akademik kadrosu üyelerinin sürekli yükselerek bunu ortaya koyduğunu kaydeden Prof. Dr. Salihoğlu, kendilerine üniversiteyi geliştirmek için kayıtsız şartsız destek veren Günsel ailesi ve Yakındoğu oluşumuna müteşekkir olduklarını söyledi.

Konuşmasının sonunda öğretim üyelerini ve aileleri de kutlayan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Sevgili mezunlar hepinizi ayrı ayrı kutlarım. Yaşam kapısını aralamanızın zamanı gelmiştir. Şunu biliniz ki yaşam kısadır, tadını çıkarın ve başarıya ulaşarak mutlu olun. Engeller gözünüzü korkutmasın başarısızlık başarının değerini arttırır. Çok çalışın istekli olun. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ulusal rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağınıza eminim. ”
Mezuniyet konuşması: Abdullah Yıldız
Mezuniyet konuşması: Mehmet Haydaroğlu