Girne Üniversitesi’nde 2017-2018 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Coşkusu
Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2018, 14:16
Son Güncelleme Tarihi:21 Haziran 2018, 15:02

Girne Üniversitesi 2017-2018 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni görkemli bir organizasyon ile gerçekleştirildi.

Girne Üniversitesi (GÜ) 2017-2018 Bahar Dönemi mezuniyet töreni üniversite kampüsünde gerçekleştirildi. Törende, Yüksek Öğretim, Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Akile Sarıoğlu Büke, GÜ Kurucu Rektörü Dr. Cemre S. Günsel Haskasap, Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Yakındoğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kocaoğlu, Girne Liman Başkanı Kutlu Bayramoğlu, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, dekanlar, GÜ Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Soykurt, GÜ Eğitim Vakfı Müdürü Dr. Mutlu Soykurt, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler, aileler, konuklar ve davetliler hazır bulundu.

Tören alanına ailelerinin ve konukların alkışları ve konfetiler eşliğinde görkemli bir şekilde giren mezunlar mutluluk ve gururla yerlerini aldı. 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yaptı. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu konuşmasında Girne Üniversitesi’nin Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesine eklenen “Havacılık için İngilizce Test Merkezi TEA” gibi farklı yatırımlarla günden güne büyüdüğünün altını çizdi. Mezun olan öğrencilere gelecek hayatlarında ve kariyerlerinde başarılar dileyen Prof. Dr. Salihoğlu kendileriyle her zaman iletişim içinde kalmayı arzuladıklarını belirtti.

Açılış konuşmasının ardından YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Sarıoğlu Büke üniversite birincisi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümü öğrencisi Burhan Aşır’a başarı belgesini ve hediyesini takdim etti. Burhan Aşır daha sonra 2017-2018 Bahar Dönemi mezunları adına bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından diploma törenine geçildi. Kurucu Rektör Dr. Cemre Günsel Haskasap bu yıl ilk mezunlarını veren Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin dereceye giren öğrencilerine başarı sertifikalarını ve hediyelerini verdikten sonra tüm mezunlara diplomalarını Dekan Prof. Dr. Süleyman Tolun ve fakülte akademik kadrosu eşliğinde takdim etti. Daha sonra fakülte mezunları adına Sevgi Çetin bir konuşma yaptı ve Pilotaj Bölümü’nün ilk kadın mezunu olmaktan gurur duyduğunu vurguladı.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi mezunları adına ise öğrencilerden Kaseem Olalekan Adejumo konuştu. Mezunlardan Berat Aydın’a diplomasını YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu verirken Dekan Prof. Dr. Aysel Karafistan ve öğretim elemanları diğer mezunlara diplomalarını takdim etti. Öğrenciler toplu olarak “ Çıma Vira “ ritüeli ile konukları selamladılar.

2017-2018 Bahar Dönemi mezuniyet töreni Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin diploma töreni ile devam etti. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü mezunlarından Alkan Koç ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümü mezunlarından Mohamed Noor Hatimy birer konuşma yaparak konuklara seslendiler. YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kocaoğlu mezunlardan Çağan Erkol’a diplomasını takdim etti. Dekan Prof. Dr. Mustafa Altunç ve öğretim elemanlarının elinden diplomalarını alan öğrenciler Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Anıl Uzun’un yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından geleneksel Çima Vira selamı ritüelini gerçekleştirdiler.

Törenin son bölümünde ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezunları diplomalarını aldı. İlk üç dereceye giren öğrenciler Burcu Güney, Eda Akyıldız ve Bumin Balıkçı başarı belgeleri ve hediyelerini Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Prof. Dr. Rüveyde Bundak ve Prof. Dr. Arzu Babayiğit Hocaoğlu’ndan aldılar. GÜ Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Soykurt ise Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nden Sibel Almas’a diplomasını verirdi. Diğer mezunların da öğretim elemanlarından diplomalarını almalarının ardından öğrenciler toplu olarak yemin ettiler.

Duygu, gurur ve mutluluk dolu anlara sahne olan görkemli tören mezuniyet pastasının kesilmesi ve ikramlar ile sona erdi.

Öğrencilerimizin mezuniyet konuşmalarının metni için lütfen tıklayınız: