Girne Üniversitesi, Viyana’da Düzenlenen 7. Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansına Katıldı
Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 14:00
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

[center]Girne Üniversitesi, Viyana’da Düzenlenen 7. Uluslararası Bilim Ve Teknoloji Konferansına Katıldı [/center]

Girne Üniversitesi, bu yıl Avusturya/Viyana’da yedincisi gerçekleşen Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı’na “Kerberos Sunucusunun Yüksek Hizmet Kalitesi Performance Değerlendirme Modellenmesi” sözlü sunumu ile katıldı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, teknoloji ile bilim alanında gelinen son araştırmaların ve bilgilerin paylaşıldığı 7. Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı’na ( ISTEC 2016), Girne Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsün’den Yrd. Doç. Dr. Eser GEMİKONAKLI katıldı. Yrd. Doç. Dr. GEMİKONAKLI, konferansta gerçekleştirdiği sözlü sunumun yanında oturum başkanlığı görevini de yerine getirdi.

Farklı Ülkelerden Bilim İnsanları Buluşuyor

Farklı disiplinlerdeki bilim insanları arasındaki bilgi ve araştırmaların paylaşılarak bilim ve teknolojiye katkıda bulunma amacı taşıyan ve bu yıl 13-15 Temmuz tarihleri arasında Viyana Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansa yaklaşık 250 kişi katıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenlerin bir araya geldiği ve 2010’dan yılından beri düzenlenen konferansta gelişen bilim ve teknolojide yapılan son araştırmalar konferansa katılan akademisyenlerin hazırladıkları bilimsel sunumlar ile paylaşılıyor.

Yrd. Doç. Dr. Eser GEMİKONAKLI: “Sunucu/bağlantı erişimini kesmek için yaklaşımlar sunuldu”

Girne Üniversitesi adına konferans’ta yer alan ve “Kerberos Sunucusunun Yüksek Hizmet Kalitesi Performance Değerlendirme Modellenmesi” sunumu ile katılan Yrd. Doç. Dr. Eser GEMİKONAKLI hazırladığı sunumla ilgili olarak şunları anlattı: “Literatürde yer alan bazı çalışmalarda, yazarlar geçici bağlantı/sunucu erişimini kesmek için farklı yaklaşımlar önerdiler. Ayrıca, performans düşüşü açısından sunucularının başarısızlıkları yanı sıra etkilerini bulmak amacıyla, analitik modeller kullanılıyor. Önceki çalışmalardan farklı olarak, bu bildiride sunucuların başarısızlıkları ile bağlantı/sunucu kesintileri yenilemeleri birlikte kabul edildi ve uygulandı. Servis kesintilerine neden olabilen performans düşüşü, yeni bir uygulama iskeleti (çerçeve) ile ele alınmış, ağ ve kimlik doğrulama sunucuları arasındaki etkileşimleri modellemek için kullanılmıştır” dedi.