Girne Üniversitesi Türkiye ve Dünya Havacılık Sektörünün İhtiyacını Açıklıyor
Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 16:31
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

2wew

Ülkemizin ve yakın coğrafyanın havacılık ve denizcilik konularında ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi özde ülkemizin, genelde ise Orta Doğu ve Yakın Doğu coğrafyasının havacılık ve denizcilik sektörlerine yeni bir dinamizm getirilmesine öncülük ederken, başta dış hat yolcu taşımacılığında dünyada ilk on ülke içinde olan ve yılda ortalama 500 pilot ihtiyacı olan Türkiye sivil havacılığının pilot, işletme ve lojistik destek ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim faaliyetlerini genişletme kararı aldı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kamu menfaati ve ihtiyaçları doğrultusunda ülkemizin ilk ve tek denizcilik ve havacılık üniversitesi olarak kurulan Girne Üniversitesi’nin bugün dünyada en hızlı gelişen sektör olma özelliğini taşıyan dünya havacılık sektörünün ve özellikle Türkiye sivil havacılık sektörü ihtiyaçları doğrultusunda, havacılık sektöründeki olumlu gelişmelerin tüm sektörleri doğrudan pozitif olarak etkilediği bilinciyle, özellikle dış hat yolcu taşımacılığında dünyada ilk on ülke içinde olan ve yılda ortalama 500 pilot ihtiyacı olan Türkiye sivil havacılığının pilot, işletme ve lojistik destek ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim faaliyetlerini genişletme kararı aldı.

UK_visual1

Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel; Özellikle Türkiye Sivil Havacılığında Nitelikli Eleman Açığı Çok Büyük, Mezunlarımızın Büyük Çoğunluğu Bu Sektörde İstihdam Edilecek…

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Ediz Tuncel, ülkemize ve dünya sivil havacılığına yeni bir dinamizm getirilmesi amacıyla kurulan Girne Üniversitesi’nin öncelikli hedefinin kamu menfaati olduğunu, bu bağlamda öncelikle Türkiye ve ülkemiz sivil havacılığının ihtiyaçlarının dikkate alındığını, Girne Üniversitesi’nin Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin uluslar arası standartlarda verdiği eğitimin özellikle ülkemizin ve yakın coğrafyanın havacılık sektöründeki ilerlemesine pozitif katkı sağlayacağını, bunun da eğitim, turizm, sağlık turizmi, ticaret gibi konularda pozitif yansıması olacağını vurguladı. Yrd.Doç.Dr. Tuncel, yaptığı açıklamada, “Girne Üniversitesi’nin öncelikli hedefinin kamu menfaati olmasının yanı sıra, kurumsal hedeflerin arasında pilotaj, işletme ve yer hizmetlerinde Türkiye ve dünya pazarına nitelikli eleman sağlayan bir dünya markası olmak da vardır. Sivil havacılık otoritelerinin sağladığı bilgilere göre bugün dünyada 20 küsur bin yolcu uçağı aktif olarak hizmet vermektedir. Sivil Hava Taşımacılığı sektörü bu sayıyı 2030larda yaklaşık 40 bine yükseltmeyi planlıyor. Önümüzdeki 15 yıl içinde dünya sivil havacılığının pilotaj, işletme ve lojistik destek konularındaki nitelikli eleman ihtiyacı 600 bin kişinin üzerinde. Sadece THY yılda 500 yeni pilota ihtiyaç duyuyor. 200 pilot Türkiye’deki havacılık eğitimi veren belli kuruluşlar tarafından karşılanıyor, ancak her yıl 300 pilot açığı ortaya çıkıyor, bu da dışardan karşılanıyor. Bunun yanında, ICAO (Uluslar arası Sivil Havacılık Organizasyonu) 2014 Aralık ayı verilerine göre en hızlı büyüyen ikinci havayolu THY’dir. Türkiye’de sivil havacılık işletme ve lojistik konularında giderek büyüyen ve mevcut eğitim imkanlarıyla kapatılması pek mümkün olmayan bir nitelikli eleman açığı da var. Bu şartlarda, Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi mezunlarının büyük bir çoğunluğu kendi milli sektörümüzde istihdam edilecektir.” dedi.