Girne Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Kulübü “Eğitim Sürecinde Ailenin Önemi” Başlıklı Bir Seminer Düzenledi
Eklenme Tarihi: 04 Kasım 2021, 11:11

Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öncülüğünde “Eğitim Sürecinde Ailenin Önemi” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Yoğun ilgi gören seminerde, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, PDR Bölüm Başkanı Dr. Ayhan Çakıcı Eş, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.

Seminerin açılış konuşmalarını yapan Prof. Dr. Gökmen Dağlı ve Dr. Ayhan Çakıcı Eş başta konuşmacı Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Elmaziye Temiz’e ve tüm katılımcılara teşekkür ederek bu tür etkinlikleri sürdürmeyi hedeflediklerini aktardılar

Daha sonra söz alan Dr. Temiz, konuşmasında özellikle eğitimin en önemli unsurlarından biri olan ailenin rolünün yadsınamayacağını vurguladı.

Eğitimin öncelikle ailede başladığını hatırlatarak bir çocuk için sağlık ve mutluluk kadar önemli olduğunu ifade eden Dr. Elmaziye Temiz örnekler üzerinden devam ettiği sunumunda bir çocuğun hayatındaki en önemli belirleyici unsurlardan birinin gene eğitim olduğunun altını çizdi.

Seminer soru cevap bölümüyle son buldu.