Girne Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ‘Mimarlıkta Çelik’ Konulu Bir Teknik Gezi Düzenledi
Eklenme Tarihi: 03 Haziran 2022, 15:21

Girne Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, öğrencilerin teorik alanda almış oldukları bilgi ve becerilerinin pekiştirilmesi adına, yapıların üretiminin uygulama alanında birebir inşa modellerini görsel olarak izleyip hissetmelerini amaçlayan ‘’Mimarlıkta Çelik’’ temalı teknik gezi düzenledi.

Fakülteden yapılan açıklamada 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen teknik gezi kapsamında, Yakın Doğu Üniversitesinde bulunan ve özgün mimariye sahip Modern Sanat Müzesi, YDÜ Rektörlük binası, YDÜ Hastanesi’nin yanı sıra inşaatı devam etmekte olan yapıların yer aldığı belirtildi.

Öğrencilerin teknik gezide özellikle üretim aşamasında olan yapıların oluşumlarını büyük bir ilgi ve heyecanla izlediklerinin gözlemlendiği ifade edildi ve mimarisiyle özgün yapıya sahip binaların üretiminin yerinde incelenmesinin bilgilerin pekiştirilerek daha zengin ve kalıcı konuma getirilmesinin sağlandığı da aynı açıklamada vurgulandı.

Gezi, Girne Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Dr.Raissa Kolozali ve Denis Kolozali koordinatörlüğünde, öğretim üyesi Vehbi Noyan Ulusoy ve NEU Design ofisinin katkılarıyla gerçekleştirildi.