Girne Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Öğrenci Alınacaktır
Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2022, 15:25

Girne Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında aşağıda belirtilen programlara BURSLU ve ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) kapsamında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alacaktır.

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına %100, %75, %50 ve %25 burs olanağı sunulacaktır.

Kendi olanakları ile Lisansüstü programa katılmak isteyenlerin de başvuruları değerlendirilmeye alınacaktır.

ÖYP na kabul edilenlerin Girne Üniversitesi veya Yakın Doğu Üniversitesi’nın ilgili Lisansüstü programlarına kayıtlı olmaları yada kesin kayıt yaptırmaları zorunludur.

Başvuru dilekçesi ve istenen belgeler 03 Şubat 2023 saat 17:00'ye kadar candan.ozogul@kyrenia.edu.tr adresine gönderilebilir.

Girne Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

• Klinik Embriyoloji (Tezli Yüksek Lisans Programı)
  • İmmünoloji - Alerji (Doktora Programı)
  • İşletme Yönetimi (Tezli Yüksek Lisans Programı)
  • Havacılık Yönetimi (Tezli Yüksek Lisans Programı)
  • Bankacılık ve Finans (Tezli/Tezsiz)
  • Uluslararası İlişkiler (Tezli/Tezsiz)
  • Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans Programı)
  • Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Doktora Programı)
  • Havacılık Bilimleri ve Pilotaj (Tezli Yüksek Lisans Programı)
  • Büyük Veri Analitiği (Tezli Yüksek Lisans Programı)
  • Psikoloji (Tezli Yüksek Lisans Programı)
  • Turizm İşletmesi (Yüksek Lisans Programı)
  • Deniz Bilimleri (Yüksek Lisans Programı)

Başvuru Belgeleri:

Yüksek Lisans Başvuru Belgeleri:

1. Başvuru yapılacak programın adını belirten dilekçe
  2. Lisans diploması ve transkript örneği
  3. ALES sonuç belgesi(TC uyruklu öğrencileriçin) 4- Kimlik belgesi ya da pasaport örneği
  4. Yüksek Lisans diploması ve transkript örneği
  5. Referans mektubu
  6. Başvuru formunun doldurulması

Doktora Başvuruları Belgeleri:

1. Başvuru yapılacak programın adını belirten dilekçe 2- Lisans diploması ve transkript örneği
  2. Yüksek Lisans diploması ve transkript örneği
  3. ALES sonuç belgesi (TC uyruklu öğrenciler için) 5- Kimlik belgesi ya da pasaport örneği
  4. Yüksek Lisans diploması ve transkript örneği
  5. Referans mektubu
  6. Özgeçmiş
  7. Başvuru formunun doldurulması

Doktora Başvuruları Belgeleri:

1. Burslar bilimsel hazırlık dersleri, İngilizce / Türkçe hazırlık programı, bölüm katkı ücreti ve tez ücretlerini kapsamamaktadır.
  2. Bursun geçerlilik süresi 2 yıldır (4 yarıyıl). Eğitim süresinin 2 yılı aşması halinde, öğrenci gerekli ücreti ödemekle yükümlüdür.
  3. %100 burs hakkı kazanan yüksek lisans öğrencileri, eğitime 3 kredilik katkıda bulunmakla yükümlüdür.

Burs Koşulları :
Burslu Yüksek Lisans Koşulları :

ücreti ve tez ücretlerini kapsamamaktadır.
  2. Bursun geçerlilik süresi 4 yıldır (8 yarıyıl). Eğitim süresinin 4 yılı aşması halinde, öğrenci gerekli ücreti ödemekle yükümlüdür.

Burslu Doktora Koşulları :

3. %75 burs hakkı kazanan doktora öğrencileri eğitime 3 kredilik katkıda bulunmakla yükümlüdür.
  4. %100 burs hakkı kazanan doktora öğrencileri eğitime 5 kredilik katkıda bulunmakla yükümlüdür.
Detaylı Bilgi İçin
E-posta: candan.ozogul@kyrenia.edu.tr