Girne Üniversitesi Hukuk Fakültesi Takımı İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) Tarafından Düzenlenen ‘Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’nda 4. Oldu
Eklenme Tarihi: 15 Nisan 2021, 08:10

Girne Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) Genç ISTAC platformu tarafından düzenlenen “ Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’nın” arabuluculuk aşamasında 21 üniversite arasında 4. oldu.

Türkiye ve KKTC’deki hukuk fakültelerinin lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak yapılan ve bu yıl 5.si düzenlenen yarışma 10-11 Nisan 2021 tarihlerinde pandemi koşulları sebebiyle online olarak gerçekleştirdi.

Yarışmada Girne Üniversitesi’ni temsil eden Hukuk Fakültesi öğrencileri Gülnaz Çulha, Eda Bengisu Temel, Fatma Yılmaz ve Dilvin Tabak’tan oluşan takım yarı finale kadar yükselerek 4. olurken önemli bir başarı elde etti.

Katılımcı öğrenciler, kendileri gibi genç hukukçu adaylarına henüz öğrencilik aşamasında kurgusal bir ortamda pratik yapma imkanı sağlayan söz konusu yarışmaya Girne Üniversitesi adına katılmaktan ve böylesine önemli bir dereceye ulaşmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.