Girne Üniversitesi ‘Geleneksel Denizcilik Üniforma Değişim Günü’ Etkinlikleri 2 Mayıs Tarihinde Yapıldı
Eklenme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 13:32

Girne Üniversitesi Denizcilik programları öğrencilerinin 2 Mayıs tarihinde kışlık üniformadan yazlık üniformaya geçiş etkinlikleri üniversite kampüsünde çeşitli yarışmalar ile gerçekleşti.

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç’un açılış konuşması ile başlayan etkinlik, Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Yusuf Öztürk sunumunda renkli yarışmalar ile devam etti. Kavanozda şeker sayısı tahmini, gemici bağları, el incesi atma ve halat çekme yarışmaları özellikle Güverte ve Makine öğrencilerinin ve akademisyenlerinin tatlı rekabetleri ile gerçekleşti. Kıyasıya mücadele ile gerçekleşen halat çekme yarışması Güverte ve Makine öğrencilerinden oluşan iki ekibin berabere kalması ile sonuçlandı.

Yarışmalarda dereceye girenlere verilen ödüller sonrasında, özellikle son sınıf öğrencilerinin duygulu anlar yaşadığı etkinlik Türk gemilerinde Pazar günleri geleneksel olarak pişirilen kuru fasulye – pilav menüsü ikramı ile son buldu.