Girne Üniversitesi, Ekol Olduğu Denizcilik ve Havacılık Alanlarında 11 Programın Kontenjanlarının Tamamını Doldurdu
Eklenme Tarihi: 15 Ağustos 2024, 15:58

Kıbrıs’ın tek denizcilik ve havacılık fakülteleri ile ekol olan Girne Üniversitesi, bu alandaki 11 programında kontenjanlarının tamamını doldurdu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) açıkladığı 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yaklaşık 800 yeni öğrencinin yerleştiği Girne Üniversitesi; Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Havacılık Yönetimi, Pilotaj ve Uçak Mühendisliği bölümlerinde kontenjanlarının tamamını doldurdu.

Denizcilik ve havacılıkta bir ekol
Denizcilik Fakültesi ile Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği’ne de (IAMU) üye olan Girne Üniversitesi, son teknoloji ile donattığı gemi simülasyon odaları, denizcilik laboratuvarları, eğitim gemileri ve Denizde Güvenlik Eğitim Merkezi gibi pek çok olanağı ile ön plana çıkıyor. Girne Üniversitesi, havacılık alanında da yine son teknolojiye sahip uçuş simülasyon odaları, eğitim uçakları ve deneyimli kadrosu ile geleceğin havacılarını yetiştirmeye devam ediyor.

Fakültelerinin yanı sıra Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Havacılık Meslek Yüksekokulu ile alanın ihtiyaç duyduğu profesyonelleri de yetiştiren Girne Üniversitesi’nde; Deniz Ulaştırma ve İşletme, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Gemi Makineleri İşletmeciliği, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri gibi ön lisans programlarının da kontenjanların tamamına yakını doldu.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Denizcilik ve havacılık alanlarında lider konumumuzu sürdürmek ve bu alanlarda eğitim alan öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”
Girne Üniversitesi’nin 15 fakültesi ile çok geniş bir alanda eğitim verse de özellikle denizcilik ve havacılık alanlarında köklü bir geçmişe ve ileri teknolojiye sahip olduğunu vurgulayan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, “ÖSYM’nin açıkladığı 2024 YKS yerleştirme sonuçları öğrencilerimizin bizlere duyduğu güvenin en somut göstergesidir” dedi. “Denizcilik ve havacılık alanlarında lider konumumuzu sürdürmek ve bu alanlarda eğitim alan öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diyen Prof. Dr. Salihoğlu, yeni öğrencilerine “Geleceğin denizcileri ve havacıları olacak öğrencilerimizle birlikte tüm öğrencilerimize yeni eğitim döneminde başarılar diliyorum. Ailemize hoş geldiniz” sözleriyle seslendi.