Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin 4. Sınıf Öğrencileri Dr. Suat Günsel Diş Hastanesi’nde Stajlarına Başladı
Eklenme Tarihi: 03 Mart 2021, 15:17
Son Güncelleme Tarihi:14 Şubat 2023, 07:10

Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 4. sınıf eğitimlerini görmekte olan 27 öğrenci, alınan üst düzey sağlık önlemleriyle Dr. Suat Günsel Diş Hastanesi’nde staj eğitimlerine başladılar.

Diş Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner, 27 stajyer hekimin Covid-19 salgını kapsamında, Dünya Sağlık Örgütü’ nün belirlediği kriterler çerçevesinde uygulanan üst düzey klinik hijyen kuralları altında hasta tedavilerine başladığını belirtti.

Çetiner, klinik eğitimlerini gerçekleştiren stajyerlerin dolgu uygulamaları, diş taşı temizliği, protez ve tüm diş tedavilerine ait uygulamaları birebir eğitimci ve uzman hekim eşliğinde yaptığını ifade etti.

Dekan Prof. Dr. Serap Çetiner, öğrencilerin alanlarında en iyi olmasını hedeflediklerini ve onları özenle yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.