Girne Üniversitesi Büyük Kütüphaneye Prof. Dr. Şevket Öznur’dan Anlamlı Hediye
Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2020, 14:48
Son Güncelleme Tarihi:21 Aralık 2020, 08:58

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Yakın Doğu Üniversitesi, Fen-Edebiyatı Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Elemanı ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (YDÜ-KAM) Başkanı Prof. Dr. Şevket Öznur’un Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane’ ye hediye ettiği 3 bin adet kitabı düzenlenen törenle kabul etti.

Rektör yardımcıları, Genel Sekreter, akademisyenler ve kütüphane çalışanlarının katıldığı törende Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu kitap ve edebiyat tutkunu olarak nitelediği Prof. Dr. Şevket Öznur’a geçen hafta açılan GÜ Büyük Kütüphane ’ye yaptığı anlamlı jestten dolayı teşekkürlerini sundu.

Şevket Öznur’un yakın zamanda Profesörlük ünvanı aldığını belirten Salihoğlu kendisini tebrik etti ve Büyük Kütüphane’nin ismiyle koydukları hedefe ulaşılması için yapılacak katkıların artarak devam edeceğine inandığını belirtti.

Salihoğlu şu an 500 bin basılı kitap ve 650 milyon dijital kaynağa erişim imkanı sağlayan Büyük Kütüphane’nin basılı kitap sayısını 1 milyona yükseltmeyi hedeflediklerini ve bu amaç doğrultusunda yapılacak katkıların artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, kütüphanenin kurulumunda büyük bir özveriyle emek veren çalışanlara da ayrıca teşekkür etti.

Yakın Doğu Üniversitesi, Fen-Edebiyatı Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Elemanı ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (YDÜ-KAM) Başkanı Prof. Dr. Şevket Öznur ise Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane ‘ye katkı koymaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Törenin sonunda Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Prof. Dr. Şevket Öznur’a bir teşekkür plaketi takdim etti.