Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesinde Yeni Dönem Kayıtları Başlıyor
Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2022, 17:18

Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi, 3 Ekim 2022’de başlayacak ve ağırlıklı olarak yüz yüze derslerin yer alacağı yeni dönemle ilgili bilgileri, Program Koordinatörü Yrd Doç Dr Emete Toros, BRT Özel Haber’e anlattı.

2018 yılında Kıbrıs’taki ilk ve tek 60+ Yaş Tazelenme Programı’nı hayata geçiren Girne Üniversitesi, 60 yaş ve üstü bireylerin yaşam boyu öğrenme, bağımsız, verimli ve mutlu bir şekilde mevcudiyet gösterebilmelerini hedeflemektedir.

“Zihin, beden ve ruh” bütünlüğü temelinde oluşturduğu müfredatlarıyla ülkemizde var olan en önemli sosyal sorumluluk inisiyatiflerinden biri olan GÜ 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi, öğrencilerine ücretsiz eğitim imkanı sağlamaktadır. Gönüllülük esasıyla verdikleri derslerle gerek üniversite bünyesi, gerekse üniversite bünyesi dışından programımıza inanan değerli hocalarımız sayesinde oluşturulan tazelenme programı; sağlıktan sanata, ekolojiden, teknolojiye çok farklı alanlarda güncel bilgileri müfredatında barındırmaktadır.

Tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen pandemi ile birlikte, derslerini 2020 Bahar Dönemi itibariyle çevirim içi olarak yapmaya başlayan GÜ 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi, 3 Ekim 2022 tarihinde başlayacak yeni dönemle birlikte, derslerini ağırlıklı olarak yüz yüze yapmaya başlayacaktır. Herhangi bir ücret talep edilmeyen programa kayıt olmak için ilgili öğrenci adaylarının, kimlik kartı fotokopileriyle birlikte, iki vesikalık fotoğraflarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Kayıtlar 19-30 Eylül arasında Girne Üniversitesi’nde yapılabilir.