“Girne Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi ” BRT’de Canlı Yayına Konuk Oldu
Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2019, 14:59
Son Güncelleme Tarihi:17 Eylül 2019, 14:02

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde alanındaki ilk ve tek program olan, katılımcı sayısını her geçen gün arttıran  “Girne Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi”  yöneticileri, eğitmenleri ve öğrencileri bu sabah Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda yayınlanan  Sabah Haberleri  kuşağında  canlı yayına konuk oldular.

Girne Üniversitesi  “60+ Tazelenme Üniversitesi” Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Emete Toros,   60 + yaş öğrencileri için programın yeni bilgiler öğrenmenin yanı sıra sosyal çevrelerini genişletmeye de yönelik olduğunu ifade etti. Kuşakları buluşturan bu programla 60+ yaş öğrencilerine gençlik aşısı verilirken, üniversite öğrencilerine de tecrübe aşısı verildiğini belirtti.  Toros, alanında kalitesi ve seçkin kadrosuyla fark yaratan Girne Üniversitesi’nin dahiliye, gerontoloji, ortopedi, sağlıklı beslenme, acil tıp, endokrinoloji, kültür-sanat, iç dekorasyon, yoga, Fransızca gibi geniş bir yelpazeye sahip ücretsiz derslerle  60 yaş ve üzeri bireylere  aktif ve başarılı yaş alma kavramının aktarıldığını belirtti. Yard. Doç. Dr. Emete Toros erkek katılımcılara yönelik zorunlu örgü, kadın katılımcılara yönelik tamirat becerileri gibi derslerin de  4 kişiyle başlayan ve yeni dönemde  33 kişiye ulaşan programın renkli birer parçasını oluşturacağını söyledi.

“60 Yaş Üzeri Bireylere Tazelenme Aşısı “
Tazelenme Üniversitesi eğitmenlerinden Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Yard. Doç. Dr. Özge Çakır, kendi alanlarına ilişkin eğitimlerde yaş alırken vücutta nasıl değişiklikler oluyor, kaliteli yaş alma  gibi kavramlar üzerinde durduklarını söyledi.

Programda katılımcılar adına söz alan Mehmet Akdemir ise bir arkadaşı aracılığıyla haberdar olduğu 60+ Tazelenme Üniversitesi için Girne Üniversitesi  yetkililerine teşekkürlerini sundu ve  ilgisini en çok çeken derslerin,  ortopedi, beslenme gibi sağlık konuları olduğunu belirtti.

Bir diğer katılımcı Müride Çolak ise birbirinden değerli eğitmenlerin verdiği dersleri büyük bir istekle takip ettiklerini ve zengin ders programına eklenecek olan tamirat konulu dersi merakla beklediklerini ifade etti.  Çolak, Mimarlık Fakültesi Öğretim  Üyesi Gökhan Özdemir’in  öğrencileri ile Lefkoşa’da yaptığı çalışmaya katılmanın gençlerle bir arada olmalarını ve  onların enerjisini paylaşmalarını sağlayan çok güzel bir deneyim olduğunu da söyledi.

İbrahim Koşucu ve Özen Koşucu da ilgililere teşekkür ederek,  mutlaka fırsat yaratarak derslere katıldıklarını ve öğrendiklerini çevreleriyle de paylaştıklarını dile getirdiler. Özen Koşucu eğitmenlerin son derece karmaşık olabilecek konuları sadeleştirerek anlatmasının dersleri daha da ilgi çekici hale getirdiğini vurguladı.

Canlı yayının sonunda tekrar söz alan Yard. Doç. Dr. Emete Toros, 60 Yaş Tazelenme Üniversitesi’ne katılmak isteyenler için son kayıt haftasının içinde olunduğunu hatırlattı ve ilgilenenlerin kayıt için 0392 650 26 00 numaralı telefondan ve info@kyrenia.edu.tr  adresinden bilgi alabileceğini veya  Öğrenci İşleri Birimi ile direk temasa geçebileceğini ifade etti.