“Girne Üniversitesi 2018-2019 Güz Dönemi Mezuniyet Töreni sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleştirildi”
Eklenme Tarihi: 31 Ocak 2019, 16:32

“Girne Üniversitesi  2018-2019 Güz Dönemi Mezuniyet Töreni” üniversite kampüsünde gerçekleştirildi. Törene GÜ Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu,rektör yardımcıları,Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı,  dekanlar, dekan yardımcıları, aileler, konuklar, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Ailelerinin ve diğer konukların alkışları ile  giriş yapan mezunların  gururla yerlerini almasının ardından  1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin açılış konuşmasını  yapan Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu,  Girne Üniversitesi’nin  on ikinci  mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak kısa sürede eğitim ve araştırma alt yapısını tamamlayarak topluma karşı sorumluluklarını gerektiği gibi yerine getirmeye yönelik adımları attıklarını ifade etti.  Salihoğlu, bilimsel yayın yapıp bilim dünyasına aktarmaya önem verdiklerini ve bu alanda kısa sürede ülkemizdeki üniversiteler arasında önemli bir yer edindiklerini belirtti.

Dünyada ve özellikle Amerika’da üniversitelere verilen katkıya değinen Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, bu anlamda Günsel ailesinin desteğinin önemini vurguladı ve özverili çalışmalar sergileyen akademisyenlere teşekkür etti.

Çalışma arzusuyla öğrencilerden gelen talepler ve Girne ile bütünleşme sürecinin bir parçası olarak yeni GÜ Büyük Kütphane’nin yapımına başlandığını söyleyen Salihoğlu, mezunların her zaman üniversitenin bir parçası olarak kalmasını arzu ettiklerini dile getirerek kendilerini ve ailelerini tebrik etti.

Daha sonra geçilen diploma töreninde  öncelikle 60 Yaş Tazelenme Üniversitesi’nin ilk öğrencilerine katılım belgeleri Rektör Yardımcısıcı Prof. Dr. Gökmen Dağlı tarafından sunuldu.

Daha sonra sırasıyla Denizcilik İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi , Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Havacılık ve Uzay  Bilimleri Fakültesi öğrencilerine diplomaları takdim edildi.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden Laıth Walıd Adnan Bushnaq ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü’nün ilk mezunlarından Barış Erol mezunlar adına birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

Duygusal anların yaşandığı tören tüm mezunların sahneye gelerek mezuniyet pastasını kesmesiyle son buldu.

Öğrencilerimizin mezuniyet konuşmalarının metni için lütfen tıklayınız: