‘EASA Lisansının Gücü’ Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 09 Mart 2020, 08:12

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü PAT Aeroservices ile birlikte EASA Lisansının Gücü başlıklı seminer gerçekleştirdi.

5 Mart 2020 günü kampüste düzenlenen seminere akademik kadro ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

PAT Aeroservices Genel Müdürü Muhammed Saif sözlerine Girne Üniversitesi’ne davet edilmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek başladı.

Saif interaktif sunumunda mezunların genelde kariyerleri konusunda tereddütleri olduğunu ve zor kararlar almak durumunda kaldıklarını vurguladı. Muhammed Saif uçak mühendislerinin tasarım, üretim ve bakım alanlarında çalışma şansına sahip olduğunu belirtti.

Saif, önümüzdeki 20 yıl içinde havacılık piyasası için öngörülen istatistiklere değindi ve dünyadaki talep hakkında bilgi vererek bu bağlamda EASA lisansının öneminden bahsetti.

Muhammed Saif sunumu sırasında EASA PART – 66 AML (Uçak Bakım Lisansı), lisans kategorileri, eğitim türleri, temel deneyim gereksinimleri, öğrenim hayatı devam ederken eğitime nasıl başlanacağı konularına ilişkin detaylı bilgiler aktardı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Seminerin sonunda Yrd. Doç. Dr. Amir Teimourian Muhammed Saif’e bir plaket sundu ve katkılarından dolayı teşekkür etti.