“Damar Yolundan Hayat Yoluna” Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi – Girne Üniversitesi

“Damar Yolundan Hayat Yoluna” Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi

Girne Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri kan bağışı konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla bir kampanya düzenledi.

Araştırma Görevlisi Uzman Hazel Şahin Tarım ‘ Hemşirelikte Sosyal Sorumluluk Uygulamaları’ dersinin gerekliliği doğrultusunda düzenlenen kan bağışı kampanyasını Kızılay ekibinin desteğiyle gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Tarım, günümüzdeki gelişmelere karşın kan, kan bileşenleri ve kandan elde edilen ürünlerin yerine geçebilecek bir tedavi aracı bulunmadığını hatırlatarak bunun insani bir görev olduğunu göstermek amacıyla öğrencilerle birlikte bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Girne Üniversitesi öğrencilerinin ve kulüplerin ilgi gösterdiği kampanyaya katılımın yoğun olduğu gözlendi.