“Çağdaş Mimaride Sanal Diyalog ” Başlıklı Atölye Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2022, 10:37

Girne Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında “Çağdaş Mimaride Sanal Diyalog ” temalı bir atölye çalışması yaptı.

Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Denis Kolozali tarafından düzenlenen atölye çalışması, fakültede eğitim gören mimarlık öğrencilerinin final projeleri ile görsel bir şölen yarattı.

Girne Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Julia Kolozali konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada çağdaş mimarlık eğitim sürecine VR teknolojisinin dahil olması ve bütünleşmesi ile yüksek bir katma değer sağlama potansiyeli olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Kolozali sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu teknolojinin beraberinde gelen en büyük avantaj sanal bir şantiye zeminin sağlanmış olması ve bu sayede akıcı bir pratik ve uygulama gözlem ortamı oluşturulmuş olmasıyla VR Mimarlık eğitim modelinin geliştirilmesidir. Kapsamlı projelerin taslak aşamasından en ince detaylandırılmasına kadar geniş bir yelpaze barından VR uygulama içeriği mimarlık eğitiminde önemli rol oynamaktadır. VR öğretim modelinin deneyim süreci, Girne Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. “

VR uygulaması öğretim modelinin mimarlık eğitimine entegrasyonunun olumlu sonuçları olacağını ve öğretim sürecini olumlu bir şekilde etkileyeceğini gösterdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Julia Kolozali bu atölye deneyimine katılımlarıyla destek sağlayan öğretim üyeleri Vehbi Noyan Ulusoy ve Selda İnançoğlu’na da ayrıca teşekkürlerini sundu.