Akademisyen ve Sanatçı Doç. Dr. Mustafa Hastürk’ün “Mavi Elma” Adlı Kişisel Resim Sergisi, Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu Tarafından 1 Nisan Cuma günü Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda Açılacak
Eklenme Tarihi: 30 Mart 2022, 11:32

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi ve resim sanatçısı Doç. Dr. Mustafa Hastürk’ün Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırladığı 36 eserden oluşan “Mavi Elma” adlı kişisel resim sergisi, Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu tarafından açılacak.

Tuval üzerine yağlı boya eserlerden oluşan “Mavi Elma” sergisinin açılışı, 01 Nisan 2022 Cuma günü, saat 17.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda yapılacak. Mavi Elma, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin açılışını yaptığı 402’inci sergi olma özelliği taşıyor.

Adem ile Havva’dan gelen mitolojik ve dinsel kadın-erkek ilişkisine farklı bir bakış
Doç. Dr. Mustafa Hastürk, kadın-erkek ilişkisine, Adem ile Havva’dan başlayarak mitolojik ve dinsel açıdan farklı bir bakış getirdiği eserlerden oluşan “Mavi Elma” kişisel resim sergisi, Antik Yunan, Rönesans, Barok ve modernist sanat akımlarına gönderme yapıyor.