Ağırlık Optimizasyonunun Önemi ve Havacılık Malzemeleri Konulu Seminer Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2019, 12:14
Son Güncelleme Tarihi:17 Temmuz 2019, 09:36

Girne Üniversitesi  Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Ağırlık Optimizasyonunun Önemi ve Havacılık Malzemeleri ve Mekanik konulu bir seminer düzenledi.

Akademisyenler ve öğrencilerin ilgi gösterdiği seminere Yard. Doç. Dr. Tamer Saraçyakupoğlu konuşmacı olarak katıldı. Saraçyakupoğlu  seminerin birinci oturumunda ağırlık optimizasyonunun pilotlar açısından önemini anlatırken uçuş deneyimlerinin tarihçesi , uçuşu etkileyen kuvvetler, denge ve uçağın ağırlığına göre sınıflandırması gibi konulara değindi.

Yard. Doç. Dr. Tamer Saraçyakupoğlu seminerin ikinci bölümünde ise ağırlık ve güç, geçmişten günümüze uçak malzemeleri, yeni teknolojiler ve morphing ( geçiş) kanatları, çevresel ve operasyonel sorunlar başlıkları üzerinden‘ Havacılık malzemeleri ve mekanik ‘  konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Saraçyakupoğlu’nun kendi deneyimlerinden örnekler de verdiği   seminer soru cevap bölümü ile son buldu.