60+ Üniversitesinin 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı
Eklenme Tarihi: 03 Ekim 2023, 09:00
Son Güncelleme Tarihi:19 Ekim 2023, 15:09

Girne Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi olarak yürütmekte olduğu; Kıbrıs’ın ilk ve tek tazelenme programı olması açısından da ayrı bir önem teşkil eden Girne Üniversitesi (GÜ) 60+ Yaş Tazelenme Programı, 2 Ekim Pazartesi günü Güz 2023-24 Dönemine Girne Üniversitesi Rektörü Prof Dr İlkay Salihoğlu’nun açılış konuşması ve Program Yürütücüsü Yrd Doç Dr Emete Toros’un Tanıtım Dersi ile bugün başladı.

Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi, dünyada olduğu gibi ülkemizde de artmakta olan 60 yaş ve üstü grubun aktif ve zinde yaş almalarını sağlamak amacı ile 2018 yılından bu yana toplumumuza ücretsiz hizmet vermekte, “zihinsel, fizksel ve ruhsal” bütünlük temelende oluşturulan müfredatı ve gün geçtikçe artan öğrenci sayısı ile varlığını güçlendirerek sürdürmektedir.

Dört yıllık bir eğitim programı olan GÜ 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi programı, zorunlu ve seçmeli derslerin gönüllük esası ile konusunda yetkin hocaların verdiği zengin bir içeriğe sahiptir. Sınıf geçmenin zorunlu derslere %70 katılım şartıyla sağlandığı program, bu uygulamayla devamlılığın sağlanarak katılımcıların hayatlarına etkin bir dokunuş yapabilmeyi hedeflemektedir.