60+ Tazelenme Üniversitesi İkinci Dönem Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi: 21 Şubat 2019, 15:59
Son Güncelleme Tarihi:20 Eylül 2019, 12:31

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde alanındaki ilk ve tek program olan “ Girne Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi ”nde ikinci dönem kayıtları başladı.

Türkiye’de ilk olarak Akdeniz Üniversitesi’nde Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından kurulan 60+ Tazelenme Üniversitesi; Muğla Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Burdur Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi’nden sonra 2018 yılı Güz Dönemi’nde Girne Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçti.

Öğrenmenin, sosyal ilişkilerin, tüm yaşam boyu devam eden bir süreç olduğu görüşünden hareketle düzenlenen ve birinci dönem katılımcılarının memnuniyetinden aldığı güçle şekillenen program çerçevesinde verilecek dersler 11 Mart Pazartesi günü başlıyor.

“Yaşadıkça Yaşlandığımızı Zannediyoruz, Halbuki Yaşamadıkça Yaşlanıyoruz”
Aktif ve başarılı yaşlanma kavramına anlam katan bir girişim olarak tanımlanan “ 60+ Tazelenme Üniversitesi”nin dersleri biyoloji, tıp, kimya, arkeoloji, felsefe konularının yanı sıra, fotoğrafçılık, sağlıklı beslenme, yoga ve dans gibi başlıkları kapsıyor.

Alanında kalitesi ile fark yaratarak lider ve saygın bir eğitim kurumu olmayı hedefleyen Girne Üniversitesi, yaşamının bu dönemini aktif ve huzur içinde geçirmek isteyen katılımcılara kapılarını gönüllü olarak açıyor.

Yeni döneme kayıt için bir önceki döneme katılım şartı aranmayan programa başvurmanın tek şartı 60 yaşında olmak. 50-60 yaş arası öğrencilerin özel öğrenci statüsünde kayıt yaptırabileceği dersler ücretsiz olup Girne Üniversitesi’nin Karakum’daki kampüsünde pazartesi ve salı akşamları verilmekte.

İlgilenenler kayıt için 0392 650 26 00 numaralı telefondan ve info@kyrenia.edu.tr adresinden bilgi alabilir.