60+ Tazelenme Üniversitesi 2019-2020 yılı Güz Dönemi Dersleri Başladı
Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2019, 12:53

Girne Üniversitesi bünyesinde açılan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan 60 yaş üstü kişileri hedefleyen ilk ve tek program olan  ‘ 60+ Tazelenme Üniversitesi‘nin 2019-2020 akademik yılı Güz Dönemi dersleri,  55 kayıtlı öğrencinin katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantısının ardından başladı.

Derslerin başlaması sebebiyle düzenlenen törenin açılışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, bu programın Girne Üniversitesi’ne gelmesinde büyük katkısı bulunan ve yürütücüsü de olan Prof Dr Zeynep Onur’a, kuruluşunda çok emeği geçen Prof Dr Sevinç Yücecan’a  ve Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emete Toros’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu. Üniversitelerin eğitim sunmanın yanında toplumla bütünleşmeye yönelik sosyal sorumluluklar da alması gerektiğini ifade eden Salihoğlu, bu çerçevede çalışmalarını sürdüren 60+ Tazelenme Üniversitesi’ni çok önemli bir program olarak nitelendirdi. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, geçen yıl başlayan programa başlayan öğrencilerin takdir dolu geri dönüşlerinin son derece mutluluk verici olduğunu vurguladı ve aynı motivasyonun sürmesi ve daha da iyiye götürülmesi yönünde çaba harcayacaklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu konuşmasını her zaman için görüş ve önerilere açık olduklarını söyleyerek tamamladı.

60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Emete Toros ise geçen sene 4 kişi ile başlayan programın, çok değerli Girne ve Yakın Doğu Üniversitesi hocaları ve paydaşlarının özverili katkılarıyla ulaştığı noktanın mutluluk verici olduğunu kaydetti. Toros, masallarla dönüşüm, yoga, Fransızca, fotoğrafçılık, İngilizce, terapatik Chi- Gong egzersizi, ortopedi, iletişim, kültür sanat, fitoterapi, psikiyatri, beslenme, acil tıp, psikoloji gibi farklı başlıkları içeren derslerin Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri 16.00 ve 17.00 saatlerinde yapılacağını söyledi.

1. ve 2. sınıf ders programına ve verilecek derslerin içeriğine ilişkin detaylı bilgiyi yer yer eğitmenlerin de katılımıyla aktaran Yard. Doç. Dr. Emete Toros, 11 hafta sürecek programın ücretsiz olduğunu, sınav yapılmadığını ancak %70 devam zorunluluğu bulunduğunu hatırlattı.

60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Emete Toros son olarak her yıl Türkiye’de düzenlenen Tazelenme Olimpiyatları’nın içeriği hakkında da bilgiler verdi, katılımcıların da kimi zaman eğitmen görevini üstlenerek programa destek vermesinden memnuniyet duyduğunu ve seneye olimpiyatlara katılmayı hedeflediklerini belirtti.

Bilgilendirme toplantısının ardından 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin yeni dönemi İngilizce dersi ile başladı.