50 Eseri Bir Araya Getiren Güzel Sanatlar Haziran Sergisi, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra Tarafından, 30 Haziran Perşembe Günü Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda Açılacak
Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2022, 11:25
Son Güncelleme Tarihi:29 Haziran 2022, 10:35

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanları tarafından hazırlanan “Haziran” adlı karma sergi, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra tarafından 30 Haziran Perşembe günü saat 17.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açılacak.

15 Temmuz’a kadar ücretsiz ziyarete açık olacak sergide, ödüllü akademisyen sanatçıların resim, heykel, seramik, vitray ve baskı resimlerinden oluşan 50 eser sergilenecek.

Doç. Dr. Erdoğan Ergün: “Tüm sanatseverleri, sergimize davet ediyoruz.”
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GÜNSEL Sanat Müzesi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Ergün küratörlüğünde gerçekleştirilecek olan Güzel Sanatlar Haziran sergisi, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 416’ıncı sergisi olma özelliği de taşıyor.

Sergilenecek 50 eserin; resimden heykele, seramikten vitraya kadar çok geniş bir yelpazade eseri sanatseverlerle buluşturacağını söyleyen serginin küratörü Doç. Dr. Erdoğan Ergün, “Tüm sanatseverleri, 50 eseri bir araya getiren ve 15 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak sergimizi görmeye davet ediyoruz” dedi.