2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni
Eklenme Tarihi: 11 Ekim 2023, 15:20

2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Törende akademisyenler ve öğrenciler bir araya gelerek yeni eğitim yılının başlangıcını kutladılar. Törende ilk olarak Girne Limanda bulunan Atatürk büstüne çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Üniversite kampüsünde düzenlenen törende ise, okul yönetimi ve öğretim üyeleri, öğrencilere başarılar dileyerek onlara ilham verici mesajlar verdi. Aynı zamanda yeni gelen öğrencilere üniversite yaşamına hoş geldiniz denildi ve onların üniversite deneyimini en iyi şekilde geçirmeleri için destek sözü verildi. Tören, coşku dolu konuşmalar, müzik performansları, akademik yükseltilme alan akademisyenlere başarı belgelerinin verilmesi ve sosyal etkinliklerle renklendi, böylece yeni akademik yılın başlangıcı unutulmaz bir deneyim haline geldi. Törende ilk dersi YDÜ’de geliştirilen yapay zeka AI Prof. Dux verdi.

Bu önemli tören, öğrencilerin eğitim yolculuklarının başlangıcını kutlamak ve onlara ilham vermek için mükemmel bir fırsat sundu. 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, öğrencilerin yeni bilgiye açılan kapılarını araladığı ve akademik başarılarının ilk adımlarını attığı bir anı işaret ediyor. Yeni eğitim yılı boyunca öğrencilerin öğrenme tutkularını keşfetmeleri, yeni arkadaşlar edinmeleri ve kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmaları bekleniyor. Bu tören, geleceğin liderlerini ve uzmanlarını yetiştirmek için bir araya gelmiş olan bir topluluğun bir araya geldiği heyecan verici bir başlangıç noktası olarak hatırlanacak.