Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanları ile Türk Dünyasından ödüllü toplam 35 sanatçı/akademisyen tarafından özel olarak hazırlanan resim, heykel, seramik, grafik ve baskı resim ile toplam 80 eserden oluşan “20 Temmuz Barış ve Özgürlük” sergisi 21 Temmuz’da açılıyor…
Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2020, 12:58
Son Güncelleme Tarihi:22 Temmuz 2020, 15:10


Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları ile Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Gagauzya ve Rusya sanatçılarının “ 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” kutlamaları çerçevesinde Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı toplam 80 eserin yer alacağı sergi 21 Temmuz 2020 Salı günü saat 09.00’da açılacak.

Öğretim elemanları ile Türk dünyasından ödüllü 35 sanatçı/akademisyen’in eserleri sergilenecek
Yakın Doğu Üniversitesi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Erdoğan Ergün’ün küratörlüğünde gerçekleştirilecek Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları ile Türk Dünyasından ödüllü toplam 35 sanatçı/akademisyenin resim, heykel, seramik, grafik ve baskı resim ile toplam 80 eserden oluşan “20 Temmuz Barış ve Özgürlük” sergisi İrfan Günsel Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Doç.Dr. Erdoğan Ergün: “Sanatçının yaratıcı olabilmesi için de ilk başta özgür olması gerekmektedir.”
Serginin küratörü Doç.Dr. Erdoğan Ergün “20 Temmuz Barış ve Özgürlük” sergisine ilişkin yaptığı açıklamada; “Özgürlük kavramına, herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu olarak baktığımızda, sanatçının yaratıcı olabilmesi için de ilk başta özgür olması gerekmektedir. Bununla birlikte, sanatın topluma katkı sağlaması yalnızca sanatçıya bağlı değil, içinde yaşadığı sosyal ortamlara, eğitim kurumlarına, müzelere, kültürel miraslara, manevi ve moral değerlere, ülkesinin ürettiklerine ve doğal olarak toplumsal çevreye bağlıdır. Bu özgürlük ve huzur beraberinde sanatı ve yaratıcılığı besler, bununla birlikte üretkenliği artırır. Varoluşcu ve yazar Albert Camus; “Sanatın tek amacı, yaşamanın tek amacı, dünya yüzündeki her insanda bulunan sorumluluk ve özgürlük duygularının birleşimini artırmak olabilir. Sanat, hiçbir koşul altında, geçici bir süreliğine de olsa, o özgürlüğü azaltamaz veya bastıramaz.” demiştir.

Dolayısıyla, günün anlam ve önemine vurgu yaparak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi olarak gerçekleştireceğimiz “Barış ve Özgürlük” sergisi, resim, heykel, seramik, grafik ve baskı resim disiplinlerinde, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarımız ile Türk Dünyasından ödüllü toplam 35 sanatçı/akademisyenin 80 eserinden oluşmakta. Ayrıca bu sergi, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırlanan 350. sergi olma özelliğini taşımakta. Bu süreçte emek veren tüm katılımcı sanatçı ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.