60+’dan Kaleburnu Kral Tepesi Kazı Alanı Gezisi
Eklenme Tarihi: 27 Ağustos 2024, 08:47

Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi diğer önemli iki paydaşı, Mağusa Othello Kalesi Sanal Lions Kulübü ve INTBAU Cyprus ile Kaleburnu Kral Tepesi Kazı Alanı kültür gezisini bugün başarıyla tamamladı. Yaşadığımız toplumumuzda kültürel miras konusunda bilincin artırılmasının hedeflendiği gezide, GÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, Lions Kulübü, INTBAU Cyprus üyeleri ve katılımcılardan oluşan 50’yi aşkın yerel kültür gönüllüleri, TC KEİ Ofisi desteğiyle DAÜ-DAKMAR tarafından Doç. Dr. Bülent Kızılduman başkanlığında yürütülen kazı alanını uzmanların eşliğinde deneyimlediler. Kazı Başkanı Doç.Dr. Kızılduman tarafından hem Kaleburnu Kazı Evinde hem de Kazı Alanında bilgi paylaşımı sonrasında, çalışmaların incelenmesi ile birlikte öğle yemeğinde tüm katılımcılar deneyimleri paylaşma imkanına sahip oldular. Boltaşlı Köyünde yer alan Panagia Kanakaria Kilisesinin ziyaretiyle kültür gezisi başarıyla tamamlandı.