Lisansüstü Programlarımız için Burs İmkanı! – Girne Üniversitesi

Lisansüstü Programlarımız için Burs İmkanı!

Girne Üniversitesi olarak, 2021-2022 akademik yılı Güz dönemi için Lisansüstü programlarımıza başvuru yapacak olan aday öğrencilerimize burs imkanı sunmaktan mutluluk duyuyoruz!

Güz dönemi Lisansüstü burs başvuruları 21 Haziran 2021 tarihinde başlayıp, 10 Eylül 2021 saat 17:00’de sona erecektir. Burs başvuru sonuçları ise en geç 13 Eylül 2021 tarihinde açıklanmaya başlayacaktır.

Yüksek lisans (tezli) ve doktora programlarına başvuru yapacak olan aday öğrencilerimize 100%’e kadar burs imkanı sunulacaktır. Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları için geçerlidir. Burs başvuru sürecini başlatmak için aşağıda belirtilen belgelerle birlikte levent.kayrin@kyrenia.edu.tr e-posta adresine, konu kısmına “Lisansüstü Başvuru” yazıp göndermeniz gerekmektedir.

Yüksek Lisans programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

• Lisans diploma ve transkript kopyası
  • ALES sonuç belgesi (T.C. uyruklu öğrenciler)
  • Kimlik ya da pasaport kopyası
  • Referans mektubu

Başvuru Formu: ( https://aday.kyrenia.edu.tr/wp-content/uploads/2020/05/girne-universitesi-kayit-formu-11.05.2020.pdf )

Yüksek Lisans programları için Burs içerikleri ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

• Burslar; ders ücretini kapsamaktadır.
  • Burslar öğrenci hizmet bedeli, bölüm katkı ücreti veya tez ücretlerini, bilimsel hazırlık dersleri, İngilizce/Türkçe hazırlık program ücretini kapsamamaktadır.
  • Bursun geçerlilik süresi yalnızca 2 yıldır. Eğitim süresinin 2 yılı aşması durumunda, öğrenci gerekli ücreti ödemekle yükümlüdür.
  • %70 ve %75 burs hakkı elde eden Yüksek lisans öğrencileri herhangi bir İndekste taranan dergilerin birinde bir makale yayınlamaları gerekmektedir.
  • %85, 90%, 95% ve %100 burs hakkı elde eden yüksek lisans öğrencileri, 3 kredilik akademik hizmet vermekle yükümlü olacaktır. Ayrıca eğitim sürelerinde herhangi bir İndekste taranan dergilerin birinde bir makale yayınlamaları gerekmektedir.

Doktora programına burs başvurusu yapmak için gerekli olan belgeler:

• Lisans diploma ve transkript kopyası
  • Yükseklisans diploma ve transkript kopyası
  • ALES sonuç belgesi (T.C. uyruklu öğrenciler için)
  • Kimlik ya da pasaport kopyası
  • Referans mektubu
  • CV

Başvuru Formu (https://aday.kyrenia.edu.tr/wp-content/uploads/2020/05/girne-universitesi-kayit-formu-11.05.2020.pdf )

Doktora programları için burs içerikleri ile ilgili kısa bilgi aşağıdaki gibidir:

• Burslar; ders ücretini kapsamaktadır.
  • Bursun geçerlilik süresi yalnızca 4 yıldır. Eğitim süresinin 4 yılı aşması durumunda, öğrenci gerekli ücreti ödemekle yükümlüdür.
  • %70 ve %75 burs hakkı elde eden doktora öğrencileri, 3 kredilik akademik hizmet vermekle yükümlü olacaktır. Ayrıca 70% ve 75%burs hakkı elde eden öğrenciler eğitim sürelerinde; biri SCI, SSCI, AHCI veya SCI-expanded İndekslerinde taranan dergilerde, biri de WOS veya Scopus veri tabanlarında taranan dergilerde olmak üzere iki makale yayınlamaları gerekmektedir.
  • %85, %90, 95% ve %100 burs hakkı elde eden doktora öğrencileri, 6 kredilik akademik hizmet vermekle yükümlü olacaktır. Ayrıca eğitim sürelerinde; biri SCI, SSCI, AHCI veya SCI-expanded İndekslerinde taranan dergilerde, biri de WOS veya Scopus veri tabanlarında taranan dergilerde olmak üzere iki makale yayınlamaları gerekmektedir.