Girne Üniversitesi’nde TSK Güçlendirme Vakfı ve ASELSAN, ROKETSAN ve HAVELSAN Tanıtım Etkinliği Düzenlendi – Girne Üniversitesi

Girne Üniversitesi’nde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve şirketleri olan ASELSAN ROKETSAN ve HAVELSAN hakkında bir tanıtım konferansı gerçekleştirildi

Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Genel Sekreter Fehmi Tokay, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu .

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Sadık Piyade, Basın Tanıtım Halkla İlişkiler Şube Müdürü Kemal Karababa ve Vakıf bağlı ortaklıkları olan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN temsilcilerinin katılımı ile yapılan tanıtım konferansına ilgi gösteren öğrenciler Türk savunma sanayinin en önemli aktörlerinden olan Vakıf şirketlerinin faaliyet alanları ve işe alım kriterleri hakkında doğrudan bilgi sahibi oldular.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda TSK Güçlendirme Vakfı’nın 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında Türkiye’ye uygulanan silah ambargosunun ardından kurulduğu hatırlatıldı ve 1987 yılında bugünkü halini aldığı kaydedildi.

Günümüzde 61 şirket, 7 ofis ve 7 şubede faaliyetlerine devam eden vakfın ihracat rakamlarının da sürekli artmakta olduğunu ifade edildi ve 170 binin üzerinde bir sayıya ulaşan bağışçıların katkılarının titizlikle değerlendirildiği vurgulandı.

Konuşmaların ardından katılımcılara Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi.