Kıbrıs Derbisi Yakın Doğu Üniversitesi’nin… Yakın Doğu Üniversitesi: 69 – Girne Üniversitesi: 54
Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2017, 17:39

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde lider durumda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi, 19. hafta karşılaşmasında Girne Üniversitesi’ni 69- 54 yenerek, zirvedeki yerini korudu. Sezonun ilk yarısında oynanan maçı ise Girne Üniversitesi 66-57 kazanmıştı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre,Yakın Doğu Üniversitesi’nin Girne Üniversitesini ağırladığı maç,İstanbul Caferağa Spor Salonunda oynandı.

Kısır sayıların yaşandığı ilk periyotta ilk 3.5 dakika Yakın Doğu Üniversitesi’nden Bahar ÇAĞLAR ve Girne Üniversitesi’nde Cappie PONDEXTER’ın karşılıklı basketleriyle 2-2 olarak geçildi. Ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Courtney VANDERSLOOT, Kayla MCBRIDEVE  Quanitra HOLINGSVORTH’un sayılarıyla son 5:46’ya 10-4 üstün girdi. Girne ekibi, Tijana KRIVACEVICVE Cappie PONDEXTER’ın sayılarıyla son 3.5 dakikaya 11-0’lık seriyle 15-10 önde girdi. Yakın Doğu Üniversitsi bulduğu sayılarıyla farkı kapatsa da, Girne Üniversitesi ilk periyodu 22-19 önde tamamladı.

İkinci periyota Cappie PONDEXTER ile sayılarıyla başlayan Girne Üniversitesi, Quanitra HOLINGSVORTH ve Courtney VANDERSLOOT’u durduramayınca Yakın Doğu Üniversitesi 9-4’lük seriyle son 6 dakikaya 28-26 üstün girdi. Girne Üniversitesi’nden Melisa CAN ve Cappie PONDEXTER’in sayılarına cevap veren Yakın Doğu Üniversitesi ilk yarıyı 4 sayı farkla 36-32 üstün bitirdi. Maçın ilk devresinde Yakın Doğu Üniversitesi’nde CourtneyVandersloot 15 sayı, 3 ribaund ve 2 asist’le sahanın en etkili isimi oldu. Girne Üniversitesi’nde ise ilk 20 dakikada Cappie PONDEXTER 16 sayı kaydetti.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü periyotta, Yakın Doğu Üniversitesi Kayla MCBRIDE ve Elin ELDEBRINK ikilisiyle farkı 9 sayıya çıkardı: (43-34). Rakibinin 7-0’lık serisini Melisa CAN’nın basketiyle sonlandıran Girne Üniversitesi, son 5 dakikaya 43-36 geride girdi. Kalan sürede 15-3’lük seri bulan Yakın Doğu Üniversitesi üçüncü periyodu da 58-39 üstün bitirdi.

Final periyoduna 19 sayılık avantajla giren Yakın Doğu Üniversitesi, savunmada Girne Üniversitesi’den Merve AYDIN, Cappie PONDEXTER ve Adrijana KNEZEVIC’i tutamayınca 33.dakikada skor 58-45 oldu. Bu dakikadan sonra Bahar ÇAĞLAR ve Courtney VANDERSLOOT ikilisinin sayılarıyla 35.dakikayı da 64-46 üstün geçen ev sahibi Yakın Doğu, yaklaşık 2.5 dakika skor bulamadı.  Son iki dakikaya Elin ELDEBRINK’in üçlüğüyle 18 sayı farkla 67-49 üstün giren Yakın Doğu Üniversitesi ilk maçta aldığı mağlubiyetin rövanşında sahadan 69-54 galip ayrılmasını bildi.

Öne Çıkanlar

Yakın Doğu Üniversitesi’nde; Courtney VANDERSLOOT 19 sayı, 8 ribaund, 4 asist, Elin ELDEBRINK 15 sayı, 3 ribaund, 8 asist, Bahar ÇAĞLAR 12 sayı, 15 ribaund, Kayla MCBRIDE 11 sayı, 9 ribaund, 2 asist,  Angelica ROBINSON 4 sayı, 4 ribaunt, 3 asist ile takımın öne çıkan isimleri oldular

Girne Üniversitesi’nde: Cappie PONDEXTER 20 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Tijana KRIVACEVIC 8 sayı, 7 ribaunt, 3 asist, Melisa CAN 8 sayı, 2 ribaunt, Courtney WILLIAMS 7 sayı, 10 ribaunt, 2 asist,Adrijana KNEZEVIC  9 sayı, 4 ribaunt ile oynadı.