Girne Üniversitesi’nden III.Ulusal Havacılık İleri Teknolojiler Konferansı’na (HITEK 2014) Katkı
Eklenme Tarihi: 07 Ocak 2014, 13:54
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Pilot Prof. Dr. Doğan İbrahim’in, Türkiye Hava Harp Okulu’nun düzenlemiş olduğu III.Ulusal Havacılık İleri Teknolojiler Konferansı’na (HITEK 2014) göndermiş olduğu PPL VFR Uçuşlarda Akıllı Mobil Cihaz Kullanımı isimli makalesinin özeti kabul edilmiştir. Makale genel olarak, VFR görsel uçuşlarda pilotun kullanabileceği akıllı mobil cihazlardan bahsetmektedir. Buna ilave olarak makalede, Pilot Prof. Dr. Doğan İbrahim, kendisinin tasarlamış olduğu ve uçuş planlamasında kullandığı, acil uçuş sapmalarında gidilecek yön ve hız değişimlerini akıllı mobil cihazlarda hesaplayan ve pilotlara yardımcı olacak bir programın tasarımından bahsetmektedir. Prof. Dr. Doğan İbrahim makalesini 18-20 Haziran 2014 tarihleri arasında Türkiye’de sunacaktır.