Girne Üniversitesinde Bilimsel Çalışmalar Devam Ediyor
Eklenme Tarihi: 05 Aralık 2013, 16:45
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

Girne Üniversitesi ile birlikte Yakın Doğu Üniversitesinin de katılmakta olduğu ve FP7 çerçevesinde AB tarafından destklenen Micro B3 deniz araştırma projesinin pilot fazındaki çalışmalar genişletiliyor.

Girne Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre projenin önde gelen amaçlarından birisi deniz ortamındaki bakteriel, virütik ve diğer mikroorganizmalardaki genomların zamana karşı izlenmesi ve bundan hareketle denizel çevrenin zamana karşı olası kalite değşikliğinin belirlenmesidir. Bu amaçla, proje başlarken denizden örnek alma çalışmalarının diğer katılımcılarla eş zamanlı, yaz ve kış olmak üzere yılda iki kez öngörülmekteydi. Yakın zamana kadar yürütülen çalışmalardan örnek alma frekansının artırılması ile denizel çevrede olması muhtemel değişimlerin daha iyi izlenebileceği sonucuna varılmıştır. Proje yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonunda örnek alma sıklığının ayda bir yapılması konusunda mutabakat sağlandı. Mutabakat gereği bundan sonraki ilk örnek alma tarihi 22 Ekim 2013 olarak belirlendi ve daha sonraki örnek alma çalışmaları, 30 ay süre ile her ayın 21 inde gerçekleştirilmesi planlandı.