Girne Üniversitesi Vakfı II. İlkokullar Arası Matematik Yarışması Yapıldı
Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 16:57

Girne Üniversitesi Vakfı bilimsel bir aktivite çerçevesinde okullar arası etkileşimi artırmak, öğrencilere matematiğin farklı yönlerini keyifli bir yarışma ortamı içerisinde göstermek  amacıyla Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen “İlkokullar Arası Matematik Yarışması”nın birinci aşaması 9 Mayıs 2107 Salı günü Girne Üniversitesi Kampüsünde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Girne Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirilen yarışmanın birinci aşamasına; Akova YILDIRIM İlkokulu, Alasya İlkokulu, Akdoğan İlkokulu, Hamitköy Dr. Fazıl KÜÇÜK İlkokulu, Şehit Doğan AHMET İlkokulu, Şehit ERTUĞRUL İlkokulu, Gönyeli İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Rauf Raif DENKTAŞ Güvercinlik İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Lefke İstiklal İlkokulu, Hasan Cafer İlkokulu, Dokuz Eylül İlkokulu, Dikmen İlkokulu, Menteş ZORBA İlkokulu ve Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’ndan yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı açıklandı.

Yarışma Yürütme Kurulu adına söz alan Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat TEZER ise, öğrencilere matematik sevgisini aşılamak, onların matematiğe olan tutumlarını attırmak için bu yarışmayı düzenlediklerini belirterek, öğrencinin öğretmeniyle olan yakınlaşmasını ve matematiği birlikte icra etmesini amaçladıklarına vurgu yaptı. Doç. Dr. Murat TEZER, katılan okulların yöneticilerine, öğretmenlerine ve destek sağlayan değerli velilere, yarışmada görev alan öğretim elemanlarına teşekkürlerini sundu.

Matematiğin yaşamamızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz bir bilim olduğunu belirten Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu SOYKURT, yarışmaya ikinci kez ev sahipliği yapan Girne Üniversitesi Vakfı başta olmak üzere yarışmanın gerçekleşmesinde büyük destek sağlayan Günsel ailesine, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL ve Kurucu Rektör Cemre GÜNSEL HASKASAP’a, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat TEZER ve yarışma yürütme kuruluna, öğrencilerini ve öğretmenlerini yarışmaya teşvik eden okul müdürlerine, yüksek motivasyon sağlayıp öğrencileriyle birlikte yarışmaya katılan öğretmenlere, matematiksever öğrencilere ve organizasyonda görev alan tüm ekip arkadaşlarına teşekkürlerini sunarken, okullardaki matematik eğitiminin korkutucu ve kaygı verici yanının artık yerini eğlenceli öğrenme tekniklerinin öne çıktığı, problem çözme becerilerinin geliştirildiği ve matematiğin keyifli yönlerinin ortaya çıkarıldığı öğrenme yöntemlerine bırakıyor olmasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Bireysel kategori sonuçları açıklandı

Öğrencilerin toplam 35 çoktan seçmeli soruya 90 dakika süre içinde cevap verdiği 9 Mayıs 2107 Salı günü gerçekleşen birinci aşama sonrasında dereceye girenler ve ikinci aşamaya takım olarak katılacak okullar belli oldu. Bireysel kategoride 35 çoktan seçmeli sorunun tümüne doğru cevap veren 11 kişi bulunduğu, bu nedenle burs kazanacak öğrencileri belirlemek amacıyla 11 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 14.00’te Girne Üniversitesi Kampüsü’nde tekrar bir eleme sınavı yapılacağını belirten Yarışma Yürütme Kurulu Başkanı Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat TEZER, yarışma sonrasında bireysel kategoride birinci gelen öğrenciye Yakın Doğu Koleji’nden Tam Orta Öğretim Bursu, ikinci ve üçüncü gelen öğrencilere Yakın Doğu Koleji’nden Yarım Orta Öğretim Bursu, dört ile onbir arasında dereceye giren tüm öğrencilere de Yakın Doğu Koleji’nden Çeyrek Orta Öğretim Bursu verileceğini belirtti. Sırasıyla ilk onbire giren öğrencilerin Alasya İlkokulu’ndan Ali KARAKUŞ, Mustafa Dede MEAR, Yılmaz KARA, Dokuz Eylül İlkokulu’ndan Fatma Betül CİVAN, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’ndan Defne Öz, Ege TELAŞ, Pera ERDENAY, Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’ndan Eren ÇİÇEKLİ, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndan da Derin ALEMDAR, Meliha ALTAK ve Nehir KARTAL olarak açıklandı.

İkinci aşama için geri sayım başladı

Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu SOYKURT II. İlkokullar Arası Matematik Yarışması’nın ikinci aşamasının okul puanına göre ilk 5 sırayı almış okullar arasında ve herkesin bulunduğu sahne ortamında canlı olarak yapılacağını ve Yakın Doğu Tv tarafından da kaydedileceğini ifade etti.

“2. İlkokullar Arası Matematik Yarışması”nın ikinci aşamasının 12 Mayıs 2017 Cuma günü Girne Üniversitesi’nde saat 14.00’te yapılacağını ve finalde yarışmaya hak kazanan ilkokulların Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’ndan Eren Çicekli, Mehmet Efecan EKİZ ve  Umut BİLGİN,  Şht. Ertuğrul İlkokulu’ndan Derin ALEMDAR, Meliha ALTAK ve Nehir KARTAL,  Alasya İlkokulu’ndan Ali Karakuş, Mustafa Dede Mear ve Yılmaz Kara, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’ndan Defne Öz, Ege Telaş ve Pera ERDENAY,  Lefke İstiklal İlkokulu’ndan Maryam GÖRAL, Nehir Karadağlı ve Sevgi CED  arasında gerçekleşeceğini söyleyen Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu SOYKURT, yarışmanın ardından saat 16.30’da da ödül töreninin de yapılacağını belirtti.  SOYKURT yaptığı açıklamada, yarışmada birinci gelen takımın okuluna 3 bilgisayar, öğretmenlerine ve öğrencilerine birer tablet; ikinci gelen takımın okuluna 2 bilgisayar ve öğrencilerine birer tablet, üçüncü gelen takımın okuluna 1 bilgisayar ve öğrencilerine birer tablet ödülü verileceğini de sözlerine ekledi.