Girne Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Günü Etkinliği Coşku İle Kutlandı
Eklenme Tarihi: 24 Ekim 2017, 14:00
Son Güncelleme Tarihi:04 Eylül 2018, 09:53

Girne Üniversitesi 2017 – 2018 Akademik yılı Oryantasyon Programı çerçevesinde düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Günü” etkinliği öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımı ile üniversite kampüsünde gerçekleşti.
Öğrencilerin Kuzey Kıbrıs’ı ve kültürünü tanımaları ve aynı şekilde kendi kültürlerini tanıtmaları amacıyla düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu Denizcilik Fakültesi Öğretim Elemanı Uzak Yol Baş Mühendisi Volkan Varışlı, Master öğrencisi Cansu Cibo, Havacılık Yönetimi Öğrencisi Cindy Jiri ve Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü öğrencisi Çağan Erkol yaptı. İngilizce-Türkçe çift dilli olarak sunulan etkinliğin açılışında öğrenciler 14 farklı dilde ‘Hoş Geldiniz’ mesajı ile karşılandı .

Açılışın ardından Denizcilik Fakültesi Makine bölümü mezunu Sheguna Okechukwu kısa bir konser verdi. İnteraktif Söyleşi, Sizin Seçtiğiniz Şarkılar, Yoga, Bilgi Yarışması gibi farklı aktivilerle devam eden “Uluslararası Öğrenci Günü”nde en büyük ilgiyi Karaoke Yarışması çekti. Girne Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra üniversite ve hastane çalışanlarının farklı dillerde toplam 25 şarkı söyleyerek katıldığı karaoke yarışmasında izleyecilerin instagram üzerinden gerçekleştirdiği canlı oylama ile dereceler belirlendi. Karaoke Yarışmasının birincisi güvenlik görevlisi Osman Çelik olurken , Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Makbule Çakır ikinci oldu. Üçüncülüğü ise İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi’nden Özlem Akerler ile Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Hakan Aydeniz ve Deniz Taylan paylaştılar.
“İnteraktif Söyleşiler”de öğrenciler kolokas, çakıstez gibi Kıbrıs lezzetlerini tanıma ve tatma imkanını bulurken yabancı öğrenciler de kendi yöresel yemekleri hakkında bilgiler verdiler. Kıbrıs Kültürü ve Kıbrıs’ta yaşam gibi başlıklar da söyleşilerin önemli bir bölümünü oluşturdu. Bilgi yarışmasının ana başlıkları ise genel kültür ve modern bilim oldu.

Yoga Eğitmeni Özlem Var yönetiminde tüm izleyicilerin katılımı ile gerçekleşen “eşli yoga” etkinliği büyük ilgi gördü ve katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Girne Üniversitesi öğrencileri Makbule Çakır, Can Gürses, Erkan Yücel ve Taylan Yanık’tan oluşan Müzik Kulubü’nün, üniversitenin Öğrenci İşleri Müdürü Derviş Paşa’nın katılımı ile gerçekleştirdiği ve izleyicilerin danslarıyla şarkılara eşlik ettiği canlı müzik performansı profesyonel konserleri aratmayacak görüntülere sahne oldu.

Girne Üniversitesi Müzik Kulübü’nün etkinliğin tüm aşamalarında Üniversite’nin ilgili bölümleri ile çalışarak aktif olarak yer aldığı organizasyonda, Denizcilik Fakültesi Makine bölümü öğrencileri Sami Karataş, Erkan Yücel ve Görkem Salih Şeref karaoke yarışmasında juke box operatörü olarak görev aldılar. İnşaat Mühendisliği öğrencisi Rojhat Sincar ve Denizcilik Fakültesi öğrencisi Prince Jim Lawson teknik destek yardımında bulundular.
Tüm güne yayılan, Kıbrıs’a özgü yiyecek ikramlarının yer aldığı kokteyl ve yarışma katılımcılarına çeşitli hediyelerin verildiği etkinlikten öğrenciler, sosyal faaliyetlerin devam etmesini arzu ettiklerini dile getirerek, büyük bir mutluluk ile ayrıldı.