Girne Üniversitesi Akademik Kadrosunda Yer Alan ve Fizik Alanında Çalışmaları Bulunan Yard. Doç. Dr. Akbar Abbasi 06 Ekim 2017 Tarihi İtibarı İle Doçent Kadrosuna Atanmıştır
Eklenme Tarihi: 09 Ekim 2017, 11:45

Doç. Dr. Akbar Abbasi 1998 yılında Tebriz, İran, Üniversitesi Fizik Bölümü’nden mezun  olmuş; yüksek lisansını 2002 yılında İran, Guilan Üniversitesi’nde; nükleer fizik alanında doktorasını ise 2013 yılında K.K.T.C. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Nükleer reaktör güvenliği, nükleer reaktör yakıt yönetimi, nükleer radyasyon doz hesaplamaları ve yüksek enerji fiziği konularında SCI tarafından taranan dergilerde  yedisinde birinci isim olmak üzere toplam sekiz makalesi bulunmaktadır.

Ayrıca, Dr. Akbar Abbasi’nin ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş sekiz bildirisi ve Nükleer Fiziğin değişik alanlarında tamamlanmış dört projesi bulunmaktadır.

2016 yılında Girne Üniversitesi’nde Yard. Doç. Dr. Unvanı ile çalışmaya başlayan Dr. Akbar Abbasi Genel Fizik I-II, Radyasyon Fiziği-I, İleri Nükleer Fizik, Sağlık Fiziği, Radyasyon’dan Korunma ve Enerji Sistemleri dersleri vermektedir.

Doç. Dr. Akbar Abbasi’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.