Girne Üniversitesi Adaya Uyum Seminerinde Emniyet Yetkilileri Yeni Öğrencilere Önemli Bilgilendirme ve Tavsiyelerde Bulundu
Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2017, 13:27
Son Güncelleme Tarihi:04 Eylül 2018, 09:54

KKTC Polis Genel Müdürlüğü yetkilileri , 11 Eylül 2017 tarihinde başlayan ve 20 Ekim tarihinde sona eren Girne Üniversitesi Oryantasyon Günleri kapsamında, üniversiteye yeni gelen öğrencilere yönelik Adaya Uyum temalı bir seminer verdi. Seminerde Baş Müfettiş Kerem Kadimoğulları, Baş Müfettiş Adnan Berkay, Müfettiş Omaç Volkan, Müfettiş Haydar Karabacak ve Tercüman Polis İsmet Pekri eşliğinde bir sunum gerçekleştirildi.

Adaya Uyum Semineri’nde Baş Müfettiş Kerem Kadimoğulları adli konuları, Müfettiş Omaç Volkan narkotik konularını, Müfettiş Haydar Karabacak muhaceret konularını, Baş Müfettiş Adnan Berkay trafik konularını anlattı. İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan ve tercüme ile gerçekleşen sunumlarda bu başlıklara ilişkin yasal düzenlemelere değinildi ve KKTC’de suç sayılabilecek davranışlarla ilgili dikkat edilmesi gereken noktaların altı çizildi. Ev arkadaşlığının önemine, KKTC’deki yasaların ve cezaların Türkiye ve diğer ülkelerden farklı olduğuna değinilen ve interaktif gerçekleşen seminer, katılımcı öğrencilerin soruları ve KKTC Emniyet yetkililerinin cevapları ile sona erdi. Seminerde hazır bulunan Girne Üniversitesi Rektör Yadımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı emniyet yetkililerine değerli katkıları için teşekkür etti.

Girne Üniversitesi Oryantasyon Günleri 20 Ekim Tarihine Kadar Devam Edecek
Girne Üniversitesi’ne yeni başlayan öğrencilerin Ercan Havalimanı ve Girne Limanı’nda karşılanarak yurtlarına yerleştirilmesi ile başlayan Oryantasyon Programları, öğrencilerin üniversite ve çevreye uyum sürecinin desteklenmesi, üniversiteyi ve Kuzey Kıbrıs’ı daha yakından tanımalarına yönelik düzenlenen gezilerin ardından 20 Ekim tarihinde gerçekleşecek Uluslararası Öğrenci Günü etkinliği ile sona eriyor