Girne Osmaniye’ye Mağlup Oldu… Tosyalı Toyo Osmaniye: 75- Girne Üniversitesi: 60
Eklenme Tarihi: 21 Ocak 2017, 17:00

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 14. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Tosyalı Toyo Osmaniye Spor’a 75-60 mağlup oldu.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Osmaniye, Tosyalı Spor Salonu’nda oynan maçta, Girne Üniversitesi iyi başladığı ve ilk periyotta üstünlüğü sağladığı maçta rakibi karşısında yenildi. Girne Üniversitesi’nde Cappie PONDEXTER sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Karşılıklı basketlerin olduğu ve büyük çekişme içinde geçen ilk periyotta Girne Üniversitesi, Özge YAVAŞ, Marica GAJIC ve Tijana KRIVACEVIC’ten gelen 8-0’lık seriyle 13-9 öne geçti. Periyot sonunda da iyi oyununu devam ettiren Girne Üniversitesi ikinci periyoda 19-16 önde geçti.

İkinci periyotta bulduğu sayılarla eşitlik sağlayan Tosyalı Toyo Osmaniye skoru 21-21 yaptı. Hücum ribauntlarını iyi kullanan ev sahibi ekip skor bularak ilk devreyi 35-28 üstün bitirdi. Periyot sırasında sakatlanan Girne Üniversitesi oyuncusu Marica GAJIC oyuna devam edemedi.

Üçüncü periyottaGirne Üniversitesi’nin savunmasını düşürmesi karşısında farkı 25’e çıkaran Tosyalı Toyo Osmaniye ekibi final periyoduna 67-42 önde girdi. Girne Üniversitesinden Simay KARAMAN da sakatlanarak oyundan çıktı.

Maçta yakaladığı tempoyu devam ettiren Tosyalı Toyo Osmaniye, oyunun kontrolünü elinden bırakmayarak karşılaşmadan 75-60 galip ayrıldı.

Öne çıkanlar…

Girne Üniversitesinde; Courtney WILLIAMS 13 sayı, 5 ribaund, 1 asist, Tijana KRIVACEVIC 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Adrijana KNEVEVIC 11 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Özge YAVAŞ 5 sayı, 4 ribaunt, 6 asist, Simay KARAMAN 4 sayı, 4 ribaunt, Betül ERKOYUNCU 5 sayı, 1 ribaunt ile oynadı.

Tosyalı Toyo Osmaniye Spor’da: Riqu Rebekkah GARDNER 10 sayı, 7 ribaund, 1 asist, Marina BAŞ 19 sayı, 7 ribaund, 5 asist, Chatila GEINSVEN 13 sayı, 13 ribaund, 1 asist ile takımın öne çıkan isimleri oldular.