Girne Fenerbahçe’yi Salladı… Fenerbahçe: 90 – Girne Üniversitesi: 81
Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2017, 18:25

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 25. haftasında deplasmanda konuk olduğu Fenerbahçe’ye son dakikalarda 90-81 mağlup oldu.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Metro Enerji Arena’da oynan maçta, Girne Üniversitesi’ne Cappie PONDEXTER 29 sayı kaydetti.

Dengeli başlayan maçta, Cappie PONDEXTER, Melisa Can ve Marica GAJİÇ ile skor bulan Girne Üniversitesi ilk 5 dakikayı 11-8 önde geçti. İlk periyodun son bölümünde 9-0’lık seri yakalayan ev sahibi Fenerbahçe periyodu 26-19 önde kapattı.

İkinci periyoda iyi başlayan Fenerbahçe farkı çift hanelere kadar çıkardı ( 31-21). Melisa Can ve Tijana KRIVACEVIC ile skor bulan Girne Üniversitesi’ne Candace PARKER’ı durduramadı. Sarı-Lacivertli oyuncunun sayılarıyla, ev sahibi ekip son 4.37’ye 40-27 önde girdi. Periyodun son bölümünde müthiş bir basketbol oynayan Girne Üniversitesi 15-4’lük seriyle devre arasına girerken Cappie PONDEXTER’ın müthiş oyunuyla farkı eritti. Takımlar devre arasına Fenerbahçe’nin 47-42 üstünlüğü ile gitti.

Üçüncü periyoda iki ekip de hızlı başladı. Karşılıklı isabetli hücumların birbirini takip ettiği 2 dakikalık bölümden sonra Fenerbahçe, farkı çift hanelere çıkardı: 57-46. Cappie PONDEXTER’ın serbest atıştan kaydettiği sayılarına Quigley ve Birsel Vardarlı DEMİRMEN ile Fenerbahçe yanıt verince; Girne Üniversitesi cephesinden mola geldi: 62-48. Leilani MITCHELL’ın sayılarıyla 8-0’lık bir seri bulan Girne Üniversitesi 2.36 kala farkı tek hanelere indirdi: 62-56. Son bölümde skor bulan Fenerbahçe, skoru 66-61’e getirdi. Bitime 2 saniye kala Deniz Aygül’ün serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar periyodun skorunu belirledi: 66-62.

Dördüncü periyoda Girne Üniversitesi 5-0’lık bir seriyle başladıve Merve AYDIN’ın sayılarıyla öne geçti: 67-66. Rakibine yanıt veren Fenerbahçe, skordaki üstünlüğü yeniden eline aldı: 73-69. Alexandria QUIGLEY’nin sayılarıyla fark 7 sayıya çıkınca, Girne Üniversitesi’nden hemen mola geldi: 76-69. Mola dönüşünde Cappie PONDEXTER’ın sürüklediği hücumlarla Girne Üniversitesi, oyuna tutundu. Merve Aydın ve Leilani MITCHELL’in devreye girmesiyle birlikte, 3.32 kala öne geçti: 77-76. Fenerbahçe cephesinden hemen mola geldi. Moladan müthiş bir dönüş yapan ev sahibi Fenerbahçe 14-5’lik seri bularak galibiyete uzandı ve maçı 90-81 kazandı.

Girne Üniversitesi’nde; Cappie PONDEXTER 29 sayı, 3 ribaunt, 5 asist, Leilani MITCHELL 20 sayı, 3 ribaunt, 8 asist, Marica GAJIC 12 sayı, 11 ribaunt, 1 asist, Melisa Can 7 sayı, 7 ribaunt, 2 asist, Merve AYDIN 8 sayı, 1 ribaunt, 1 asist, Tijana KRIVACEVIC 4 sayı, 1 ribaunt ile takımın öne çıkan isimleri oldular.

Fenerbahçe’de; Alexandria QUIGLEY 24 sayı, 2 ribaunt, 1 asist, Sandrine GRUDA 23 sayı, 10 ribaunt, 2 asist, Candace PARKER 12 sayı, 6 ribaunt, 3 asist, Anastasiya VERAMEY 11 sayı, 4 ribaunt, 3 asist ile oynadı.