Girne Bölgesi Liselerinin Yöneticileri ve Rehber Öğretmenleri Girne Üniversitesi’ni Ziyaret Etti
Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2018, 09:05

19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Anafartalar Lisesi ve Lapta Yavuzlar Lisesi müdür, müdür muavinleri ve rehber öğretmenleri Girne Üniversitesini ziyaret ederek, Girne Üniversitesi İletişim ve Kurumsal İlişkiler ekibi eşliğinde kampüsü gezerek üniversitenin eğitim olanakları ve teknik altyapı ve laboratuvarları hakkında bilgi aldı.

Uçuş Simülasyon Eğitim Cihazı hakkında Pilot Kaptan Koray Yılmaz tarafından verilen bilgilerden çok etkilenen eğitimciler, kokpit içinde uçuş deneyimini yaşayarak sistemi yakından inceleme imkanı buldu.

Denizcilik programlarının eğitiminde kullanılan Gemi Simülasyon Odaları ve Laboratuvarları inceleyen yönetiiler ve eğitimcilere Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Uzak Yol Kaptanı Mehmet Emin Debeş ve Öğretim Görevlisi Uzakyol Baş Mühendisi Mahmut Cemmedo tarafından sistemler hakkında bilgi verildi. Kaptan Köşkü ile gemi kullanma deneyimi yaşayan eğitmenler gördüklerinden memnuniyetlerini dile getirdi.

Daha sonra Diş Hekimliği Alçı Odası, Pre-klinik ve Fantom Simülasyon laboratuvarlarını gezen eğitimcilerimiz, ziyaretlerine Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ile devam etti. Hastane yönetimi tarafından verilen bilgilerden ve Girne’de bu kadar değerli altyapıya sahip bir üniversite ve hastane olmasından memnuniyetlerini dile getirerek ziyaretlerini tamamlayan eğitimciler bu ziyaretleri ile Girne Üniversitesi’nin sağladığı burs olanakları, eğitim sırasındaki uygulamalı dersler, yurt ve ulaşım imkanları gibi öğrencilerini ilgilendiren konularda sorularına cevap alma imkanı buldular.