Kütüphane – Girne Üniversitesi Eğitim Vakfı

Kütüphane

Eğitimi destekleyen unsurlardan biri hiç şüphesiz kütüphanelerdir. Modern eğitim anlayışı öğrencileri belirli konuları ezberlemek yerine; onları araştırıp öğrenmeye ve yorum yapmaya yöneltmektedir. Bu şekilde bir eğitimin kütüphaneler olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir. Girne Üniversitesi kütüphanesi gelişen ve değişen kütüphane ve kütüphanecilik anlayışını benimseyen, bilgiye en iyi düzeyde erişim ve bilgiyi paylaşım endeksli yüksek standartalara sahip bir kütüphanedir.

Kütüphane

Üniversitemiz kütüphanesi bünyesinde birçok dİlde 20.000 adet yazılı basın kaynakları bulundurmakla birlikte 1.500.000 elektronik veri tabanı sayesinde internet aracılığı ile her yerden ulaşım olanağı sağlayabilmektedir. ABD, Kanada, Meksika’ da da kullanılan L.C sınıflamasına göre dizayn edilmiş olan raf sistemi de bilgiye hızlı bir şekilde erişimi mümkün kılmaktadır. Aynı anda 100 kişilik oturum ve çalışma alanına sahip kütüphanede öğrencilere rahat çalışma ortamı sağlanmaktadır. Tam donanımlı genel kullanıma açık internet bağlantılı bilgisayarların yanısıra kütüphane alanı içinde genel kullanıma açık wifi ağı mevcuttur.

Yenilikleri takip ederek bunu etkili bir şekilde öğrencilerine ve bulunduğu topluma ulaştırma anlayışına önem veren Girne Üniversitesi, modern ve donanımlı kütüphanesi, hafta içi 08:00- 16:30 arasında , üniversite öğrencilerine ve Kıbrıs halkının kullanımına açıktır.