Kütüphane – Girne Üniversitesi Eğitim Vakfı

Kütüphane

Eğitimi destekleyen unsurlardan biri hiç şüphesiz kütüphanelerdir. Modern eğitim anlayışı öğrencileri belirli konuları ezberlemek yerine; onları araştırıp öğrenmeye ve yorum yapmaya yöneltmektedir. Bu şekilde bir eğitimin kütüphaneler olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir. Girne Üniversitesi kütüphanesi gelişen ve değişen kütüphane ve kütüphanecilik anlayışını benimseyen, bilgiye en iyi düzeyde erişim ve bilgiyi paylaşım endeksli yüksek standartlara sahip bir kütüphanedir.

Kütüphane

Üniversitemiz kütüphanesi bünyesinde birçok dilde 20.000 adet yazılı basın kaynakları bulundurmakla birlikte 1.500.000 elektronik veri tabanı sayesinde internet aracılığı ile her yerden ulaşım olanağı sağlayabilmektedir. ABD, Kanada, Meksika’ da da kullanılan L.C sınıflamasına göre dizayn edilmiş olan raf sistemi de bilgiye hızlı bir şekilde erişimi mümkün kılmaktadır. Aynı anda 100 kişilik oturum ve çalışma alanına sahip kütüphanede öğrencilere rahat çalışma ortamı sağlanmaktadır. Tam donanımlı genel kullanıma açık internet bağlantılı bilgisayarların yanısıra kütüphane alanı içinde genel kullanıma açık wi-fi ağı mevcuttur.

Kütüphane

Girne Üniversitesi öğrencileri, kampüste yer alan kütüphane dışında, Yakın Doğu Üniversitesi’nin kütüphane olanaklarından yararlanabilir. Yakın Doğu Üniversitesi kütüphanesi 15.000m2 kapalı alana sahiptir. Açık raf sisteminde yer alan 1 Milyonun üzerinde kitap, 150 binden fazla elektronik dergi, 7000 DVD, 17 film izleme kabini, 12 bireysel ve grup çalışma odası bulunmaktadır. Kütüphanenin güncel dijital teknolojiyle donatılmış veri tabanına internet aracılığıyla ulaşma imkanı bulunmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Online Sayfasına Buradan Ulaşabilirsiniz

Yenilikleri takip ederek bunu etkili bir şekilde öğrencilerine ve bulunduğu topluma ulaştırma anlayışına önem veren Girne Üniversitesi modern ve donanımlı kütüphanesi, hafta içi 08:00- 16:30 arasında , üniversite öğrencilerine ve Kıbrıs halkının kullanımına açıktır.