Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi – Girne Üniversitesi Eğitim Vakfı

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi

Gokmen Dagli Photo

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi, önceleri Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi çatısı altında üç ayrı bölüm olarak eğitim vermiş, takip eden yıllarda kurulan kardeş Girne Üniversitesi’ne ayrı bir Fakülte olarak katılmıştır. Bugün Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültemize farklı ülkelerden birçok öğrenciye eğitim öğrenim olanağı sağlamaktayız.

Girne gibi KKTC’nin nezih, ender coğrafi güzellikteki, tarihsel bir köşesinde bulunan fakültemizin temel misyonu; uluslararası kalite ve standartlarında eğitim vermek, sosyal ve kültürel birikimli yöneticiler yetiştirmektir. Genç bir fakülte olarak geleceğin üretken, yenilikçi uyumlu gençlerine eğitim güvencesi vermekteyiz.

Biliyoruz ki uzay çağı olarak bilinen 21. yüzyılda da deniz hala kıtalararası en önemli ulaşım araçlarından birisidir. Özellikle bir ada ülkesi olarak deniz bizim için öncelikli büyük bir açılım elbette. Şair James Masefield’in ünlü şiirinde dediği gibi – “Yeniden denizlere gitmeliyiz”. Mezunlarımız doğrudan denize açılmasalar da denizle ilgili işletmelerde ve bunların yönetimi gibi önemli alanlarda değişik kurumlarda iş olanaklarına sahip olacaklardır.

Geleceğimizin elçileri ve denizlerimizin yöneticileri olarak gördüğümüz siz sevgili gençleri, dünyanın her köşesinden fakültemize davet ediyor, şimdiden sağlık ve başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Aysel KARAFİSTAN
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi Dekanı