Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi – Girne Üniversitesi Eğitim Vakfı

Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi

Üniversiteler, bir taraftan üst düzeyde mesleki açıdan öğrenim görebileceğiniz, diğer taraftan ise sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif açıdan kendinizi geliştirebileceğiniz yerlerdir. Her türlü düşünce özgürlüğünün ve fikir tartışmalarının gerçekleştiği, demokrasi kültürünün edinildiği ortamlar olan üniversitelerin amacı, nitelikli insanlar yetiştirmek, bilim ve teknoloji üretmek, projeler geliştirmek, kültürün gelişmesini ve aktarılmasını sağlamaktır.

Girne Üniversitesi bilgi toplumuna giden yolda insana yatırım yapmanın gereğini çok iyi bilen bir üniversite olarak, araştırmacı, sorgulayıcı, insiyatif kullanabilen, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü, kendine güvenen, yaratıcı, doğru kararlar verebilen, kendini çağdaş gelişmelerin ışığında yenileyen, sorunları akıl ve bilim ekseninde çözümleyen, Cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiş, Atatürk sevgisi ile dopdolu aydın bireyler yetiştirmektedir.

Girne Üniversitesi öğrencilerinin Atatürk ilkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine yardım etmek, beden ve ruh sağlıklarını korumak onları araştırmacı ve yaratıcı niteliklere sahip kişiler olarak yetiştirebilmek için dinlenmek, boş zamanlarını değerlendirmek gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılamak, bu amaçla imkanlar sağlamak ve öğrencilerin bu imkanlardan en yararlı biçimde bu amaçlar doğrultusunda yararlanabilmelerini sağlamaktadır.

Üniversitemiz gençliğinin yoğun ders programı dışındaki zamanlarının eğitim amaçları doğrultusunda verimli bir şekilde değerlendirilmesi amacı ile sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemek Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın önemli görevleri arasında yer almaktadır.

Sosyal ve Kültürel Kulüpler

Girne Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci kulüplerinin amaçları; insiyatif kullanabilen, sosyal ve kültürel yönü güçlü, aktif, yardımlaşma duygusu yüksek, bireysel ve takım halinde çalışabilecek öğrenciler yetiştirmektir.

Öğrenci kulüplerine üye olmak ve bilgi almak için;

Yard. Doç. Dr. Serkan SANCAK

• Galatasaray Taraftar Kulubü
  • Trabzonspor Taraftar Kulubü

Girne Üniversitesi Spor Kulübü

Girne Üniversitesi’ne bağlı spor takımları KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Üniversiteler arası spor müsabakalarında mücadeleye başlıyor. Üniversiteler arası spor müsabakalarında üniversitemizi temsil etmeye 2016-2017 Sezonu’nda Erkek Basketbol Takımımız ile KKTC Ligleri’nde mücadeleye katılarak başlıyoruz.

Ayrıca, 2015-2016 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı olarak mücadele eden ve ligte geçirdiği henüz ilk yılı olmasına rağmen ligi 10. sırada bitiren bayan basketbol takımı ise 2016-2017 sezonunda mücadelesine Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı adı ile devam ediyor.

Üniversitemizin Spor takımları diğer branşlardaki takımlarla da artmaya ve güçlenmeye devam edecektir…

Girne Üniversitesi Spor Kulübü ile ilgili genel bilgi ve haberler için;

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı ile ilgili olarak da

https://www.facebook.com/GirneUniversitesiKadinBasketbolTakimi facebook sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.