Girne Üniversitesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan SANER’i Ziyaret Etti
Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 12:13
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

[center]Girne Üniversitesi Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner'i Ziyaret Etti.[/center]

Girne Ünversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman TOLUN ve Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu SOYKURT Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Hamza Ersan SANER’i makamında ziyaret etti.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, ziyarette Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan SANER’e Girne Üniversitesi’nin bugünkü yapısı ve gelecek vizyonu çerçevesinde planlanan gelişim stratejisi hakkında bilgi verdi. Bakan SANER’e 37 farklı ülkeden 1000 öğrenci nüfusuna sahip Girne Üniversitesi’nin Girne kampüsüne geçmesi, kampüsün alt yapısı, donanımı ve Girne çevresinde yürüttüğü araştırmalar hakkında bilgi aktarıldı. Girne Üniversitesi olarak 37 yıllık bir eğitim mirası ve tecrübesinin üzerine yenilikler inşa edeceklerine değinen heyet, üniversitenin dinamik ve araştırma konusundaki ilerici duruşunu, çevreye, topluma ve insanlığa değer katmak için yaptıkları bilimsel çalışmaları anlattı. Her geçen gün gelişen, yeni bölümler ve fakülteler ile zenginleşen üniversitenin bu vizyon ve hedef doğrultusunda ilerici duruşu ile atacağı yeni adımlar, 15 Kasımda temeli atılan ve 2016 yılında açılması planlanan Girne Üniversitesi Hastanesi ve Tıp Fakültesi ile teknik olarak son derece donanımlı olacak olan yeni fakülte binaları hakkında bilgi verilen ziyarette, Girne Üniversitesi tarafından mevcut olarak yürütülen ve yürütülmesi planlanan projelerle ilgili işbirliği konusunda mutabakata varıldı.

Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU; Girne Üniversitesi Olarak Bakanlığa Her Türlü Katkıyı Ve Yardımı Yapmaya Hazırız

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU ziyarette yaptığı konuşmada; “Biz Girne Üniversitesi olarak her türlü katkıyı ve yardımı yapmaya hazırız ve açığız. üniversite’nin 3 temel görevi var. 1.’si eğitim, 2.’si araştırma, 3.’sü ise topluma sosyal katkıda bulunma, toplumun ihtiyaçlarına yanıt vermek. İşte bu toplum ihtiyaçlarına yanıt vermek kapsamında bakanlığınızla, yürüttüğünüz işlerle bizler her zaman ilgiliyiz, duyarlıyız ve size yardım etmeye hazırız.” dedi.

Hamza Ersan SANER; Özellikle Toplumsal Sorunların Düzeltilmesi Adına Girne Üniversitesi İle İşbirliğine Hazırız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan SANER’de; “İnsan hayatı hepimizin de bildiği gibi inişleri ve
çıkışları olan bir tarz ve bu çerçevede de her zaman bizim uygulamada olduğumuz bakanlıkta ciddi sıkıntılarımız olduğunu da söyleyebilirim. Özellikle toplumsal sorunların düzeltilmesi, bu gün şuan da sorunlu olan bireylerinizin neden sorunlu olmasını gerektiren sebeplerin tespit edilmesi, bunların sonuçlarının ortaya çıkmasıda hep bilim uzmanlık dalı ve araştırılması gereken konular olduğuna inanıyorum. Bakanlık olarak bu dönem de farklı projelerede bu çerçevede imza atmayı düşünüyoruz. Bu anlamda da üniversitelerimiz ile iş birliğinin kaçınılmaz olduğunu biliyoruz” dedi.

SANER konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çünkü bu konuların hemen hemen herbiri belki bir master tezi, doktora tezi olabilecek konularda var çok kısa zaman da üniversitelerle iş birliği yapma düşüncemiz vardır ve ortaya koymaya çalıştığımız muhaceret affından bu güne kadar yararlanan kişi sayısı, bu sayının niye belirli dönemlerde yükseldiğinin ve daha önceki yapılan genel aflarda düşük olmasının sosyal sebeplerinin ne olduğu konusunda da bir ayrıntılı çalışma yapılması gerektiğine inanıyoruz. Nasıl yeniden düzenlenebilir, dizayn edilebilir; bu sorunların önce tespiti sonrada çözüm önerileri ve sonuçlarının ne olabileceği konusunda görüşmeler yaparsak ülkede ki hem çalışma yaşamını düzenlemiş olacağız hemde çalışma yaşamından dolayı ailelerin tekrardan bir arada yaşaması, birlikteliklerini sağlaması, toıpluma huzurlu bireyler katmak adına neler yapabileceğimiz konusunda da ciddi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyorum. Biz iş birliğine bakanlık olarak, hazır olduğumuzu belirtmek isterim.”